Sobota,
10. 8. 2024,
8.57

Osveženo pred

3 ure, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
bencinska črpalka voznik dizel bencin gorivo

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 8.57

3 ure, 32 minut

Kakšne bodo nove cene goriv?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
gorivo bencinska črpalka | Če se bodo napovedi uresničile, se z obiskom bencinske črpalke splača počakati do torka.  | Foto Gregor Pavšič

Če se bodo napovedi uresničile, se z obiskom bencinske črpalke splača počakati do torka.

Foto: Gregor Pavšič

Po dveh tednih torek prinaša nove cene pogonskih goriv. V primeru, da vlada ne bo spremenila trošarin in marž, se obeta pocenitev bencina, dizla in kurilnega olja, poroča portal Moje finance. 

Glede na izračune portala Moje finance lahko pričakujemo pocenitev pogonskih goriv, in sicer bi liter bencina stal nekaj več kot 1,48 evra oziroma tri cente manj kot sedaj. Liter bi tako stal dva centa in pol manj kot v enakem obdobju lani. 

Podobna pocenitev se obeta tudi pri kurilnem olju in dizlu. Za liter dizla bi bilo treba odšteti okoli 1,5 evra. V enakem obdobju lani je liter dizla stal približno šest centov več. 

Cene derivatov na bencinskih servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar – evro. Modelske cene izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu pa se oblikujejo prosto.
Volkswagen ID.7
Avtomoto Volkswagen ID.7 - najboljši električni iz Wolfsburga, lahko že zamenja passata? #foto