Sreda,
19. 6. 2013,
18.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 19. 6. 2013, 18.05

8 let, 5 mesecev

Jutri še bolj vroče, v nedeljo ohladitev (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Jutri se bo ponekod po državi živo srebro povzpelo do 36 stopinj Celzija, v petek in soboto pa bo malo manj vroče. Prvo osvežitev lahko pričakujemo že v nedeljo. V juliju prihaja nov vročinski val.

Danes zvečer bodo posamezne vročinske nevihte razpadle. Ponoči in jutri bo pretežno jasno. Čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

V sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče, predvsem v Alpah in v Gorskem kotarju pa lahko popoldne nastane kakšna vročinska nevihta. Nad zahodno Evropo je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo ter Balkanom pa je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam zelo topel in suh zrak.

V petek in soboto bo sončno in malo manj vroče. Pihal bo jugozahodni veter. Verjetnost neviht bo majhna. Prvo osvežitev pa lahko pričakujemo že v nedeljo, ko bo spremenljivo oblačno, predvsem v notranjosti države bodo nastajale plohe in nevihte.

Prihodnji teden bo sicer po nekaterih napovedih deževen. Do konca meseca tako ne pričakujemo več večjih vročinskih valov, visoke temperature pa nas bi lahko znova udarile v juliju.

Ekipa novinarjev Planet TV je medtem poiskala načine, kako se ohladiti. Kot so poročali v oddaji Danes, je vročina lahko tudi dober posel. Pa naj gre samo za pijačo ali sladoled ali pa nakup klimatske naprave oziroma skok v bazen.