Sreda,
18. 6. 2008,
17.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 17.10

8 let, 5 mesecev

Erjavec: Podjetje Trilogija že vrnilo večji del denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Podjetje Trilogija je ministrstvu za obrambo že nakazalo nekaj manj kot 500.000 od okoli 625.000 evrov, ki jih je ministrstvo zaradi računovodske napake neupravičeno nakazalo na njihov račun.

"Preostali del zneska bo povrnjen prihodnji teden, po pogovoru o morebitni odškodnini Trilogiji," je pojasnil minister za obrambo Karl Erjavec Odškodnina za Trilogijo? "Direktor Trilogije zatrjuje, da je zaradi nastale napake uslužbenke na ministrstvu za obrambo utrpel škodo, saj so mediji poročali, da je nedosegljiv in da je izginil neznano kam. Preostali znesek bo tako nakazal v naslednjem tednu, ko se bomo dogovorili glede morebitne odškodnine," je pojasnil minister. Erjavec: Anderlič tako škodoželjen in privoščljiv Po njegovih besedah pa mu je direktor podjetja v pismu napisal, da je pripravljen po pomoti nakazan znesek takoj vrniti. Glede torkove izjave poslanca Anderliča, da dvomi, da naj bi šlo za računovodsko napako, pa se Erjavec "čudi, da je bil Anderlič tako škodoželjen in privoščljiv, zlasti zato, ker gre za napako uslužbenke, ki sicer vestno opravlja svoje delo. To kaže na Anderličev značaj," je dejal Erjavec.

"Ugotoviti želimo, ali so nadzorni mehanizmi ustrezno zastavljeni"

Na ministrstvu po njegovih besedah potekajo interni postopki za ugotovitev ozadja nedopustne napake in kdo je odgovoren zanjo. "Ugotoviti želimo predvsem, ali so nadzorni mehanizmi ustrezno zastavljeni. Nesprejemljivo se mi zdi, da lahko zaradi malomarnosti pride do takšne napake. V tem procesu je zato treba očitno dati še dodatne kontrolne točke," je pojasnil. Obenem dodaja, da bodo na podlagi rezultatov preiskav sprejeti tudi ustrezni ukrepi.

Ministrstvo se bo javno opravičilo podjetju Erjavec še pojasnjuje, da bodo poročilo o zadevi predstavili 2. julija na odboru za obrambo, kjer bodo prisotni tudi odgovorni, ki so bili vpleteni pri napačnem nakazilu denarja. Ministrstvo za obrambo se bo po vračilu celotnega zneska, ki ga je pomotoma nakazalo na račun podjetja Trilogija, podjetju tudi javno opravičilo za nevšečnosti, ki so mu bile povzročene zaradi napake uslužbencev ministrstva, še pojasnjuje minister.