Ponedeljek,
9. 2. 2015,
10.17

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fakulteta za management študij advertorial

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 10.17

2 meseca, 2 tedna

Dober vodja na zaposlene gleda celostno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Delovno vzdušje je v veliki meri odvisno od načina vodenja, ki nam ga ne položijo v zibelko, ampak se ga lahko priučimo. Prav vsak je lahko odličen vodja.

Dober vodja postavlja dobra vprašanja

Študij menedžmenta je namenjen vsem, ki jih zanima vodenje in upravljanje ter želijo z visoko motivacijo in vztrajnim delom dosegati dobre rezultate. Se tudi vi vidite v vlogi uspešnega vodje? Vsi vodje niso iz istega testa, za najboljše pa velja, da so sposobni pri svojih podrejenih doseči, da pomembno prispevajo k poslovnim rezultatom, in pri tem čutijo tudi osebno zadovoljstvo. Zares dober vodja mora imeti močno voljo, visoko razvito intuicijo, vrhunske veščine vodenja in predanost, predvsem pa mora znati namesto ukazovanja postavljati pomembna vprašanja. Nekaj pravil, kako lahko vprašanje postane več kot navadno vprašanje, ki bo menedžerju pomagalo pri vodenju timov, ljudi, projektov in podjetij:

- Odprta vprašanja: nanje ni mogoče odgovoriti z eno besedo, ampak zahtevajo premišljene odgovore.

- Vprašanja, ki ne obsojajo: to niso sugestivna vprašanja in ne vključujejo vašega osebnega mnenja.

- Provokativna vprašanja: pozivajo k razmišljanju in iz ljudi poskušajo izbezati nekaj, o čemer do zdaj sploh še niso razmišljali.

- Spoštljiva vprašanja: upoštevajo posameznikova čustva in občutke ter zagotavljajo odprto komunikacijo.

Uspešen vodja se zaveda, da delavec pride v službo kot celostna osebnost, svojim podrejenim mora znati pomagati, da v sebi najdejo moči, ki se jih sploh niso zavedali, predvsem pa dovoljuje napake in učenje na napakah.

Bi tudi vi radi postali takšen menedžer? Ključ do takšnega vodenja je vrhunsko šolanje.

Zakaj študirati menedžment?

- Ker hočete ustanoviti podjetje. - Ker želite trdo in dobro delati. - Ker ste pravi vodja z domišljijo, osebno integriteto in delovnim zagonom.

Znanja iz ekonomije, menedžmenta, prava, komunikacije, informatike, računovodstva, marketinga in poslovnih financ ter drugih veščin so podlaga za uspešno kariero v menedžmentu.

Ob eksaktnih znanostih mora dober vodja obvladati tudi psihološke vidike organizacijskega vedenja, sociologijo in etiko vodenja.

Znanja s področja načrtovanja, organiziranja, vodenja in nadziranja podjetij so danes nujna v vseh vrstah organizacij, na vseh organizacijskih ravneh in na vseh delovnih področjih, v domačem in mednarodnem okolju.

Menedžer pri vodenju in upravljanju potrebuje znanje teorij, konceptov in metod s področja ekonomije, financ, računovodstva, prava, komuniciranja in marketinga. Organizacije, ki jih menedžerji dobro upravljajo, prispevajo k uspešnosti celotne družbe.

To je tudi vaša priložnost – postanite dober vodja in menedžer ter prispevajte k razvoju skupne prihodnosti.

Kjer se teorija prepleta s prakso

Študij na Fakulteti za management Univerze na Primorskem je zasnovan tako, da se teorija prepleta s prakso, zato je namenjen študentom, ki se želijo zaposliti takoj po končanem študiju. Če želite pridobiti bolj specializirana znanja, pa so odprta vrata za nadaljevanje študija na podiplomskih programih na področjih.

Menedžer ima pri svojem delu veliko priložnosti za kreativno razmišljanje in inovativnost, reševanje težav in delo z različnimi ljudmi tako znotraj kot zunaj organizacije.

Odlična osnova za zaposlitev

Po študiju menedžmenta na Fakulteti za management se lahko diplomanti zaposlijo v srednjem menedžmentu, kot strokovnjaki na področju marketinga, kadrovskega menedžmenta, računovodstva, kot svetovalci in podobno.

Možnosti za zaposlitev so tudi v podjetjih, ki ponujajo bančne in finančne storitve, v trgovski dejavnosti, zdravstvu, državnih službah, storitvenih dejavnostih, neprofitnih organizacijah, izzive pa se da najti tudi v lastni podjetniški karieri. Če ocenjujete, da želite opravljati samostojno strokovno delo ali biti del ekipe srednjega vodstvenega kadra v podjetju, je to pravi študij za vas!