Torek,
30. 11. 2010,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 30. 11. 2010, 8.50

8 let

... otroška očala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
... je vprašanje, ki si ga zastavljajo mnogi starši, ki so nenadoma postavljeni pred dejstvo, da njihov otrok zaradi najrazličnejših vzrokov, potrebuje "pomoč" očal.

Ključna vloga optika Pri izbiri očal je ključnega pomena tudi pomoč optika. Optik mora znati pravilno svetovati pri izbiri, saj se lahko hitro zgodi, da z napačnim prikazom modela očal zavede otroka, da si izbere očala, ki za njegov obraz niso primerna. Prav tako mora "prejemnika očal" in njegove starše naučiti pravilnega rokovanja z očali, kot je pravilno odlaganje na mizo (s stekelci navzgor) in pravilno nameščanje na nos in za ušesa.

Ko očala že izberemo, je pomembno, da starši nadzirajo pravilno nošenje očal, da vedno poudarjajo pozitivne plati očal in jih v primeru mehanskih poškodb nemudoma odnesejo k optiku, ki popravilo običajno opravijo brezplačno.

Ne pozabimo niti na sončna očala Sončna očala so nepogrešljiv dodatek tudi v zimskih dneh. Sončna očala naj bodo kakovostna, lahka, težje zlomljiva in z optimalno zaščito pred žarki UV. Cene se gibljejo od 21 evrov dalje, možno pa je izdelati tudi sončna očala z dioptrijo.

Čiščenje Za čiščenje očal optiki priporočajo uporabo mlačne vode – milnice in kakovostne krpice iz mikrofibre, če pa krpice nimate pri sebi, jih rahlo popivnajte s toaletnim papirjem.

Otrok z očali je vedno več V Optiki Primc pravijo, da je povpraševanje po otroških očalih vsako leto večje. Razloge za to pripisujejo vedno večji količini časa, ki ga otroci preživljajo pred televizorjem in računalnikom. Vsekakor pa jih veseli, da se starši z otroki vedno bolj pogosto samoiniciativno oglasijo na brezplačni kontroli vida in svetovanju.

Menjavanje kot po tekočem traku ... Za konec naj na podlagi izkušenj številnih staršev dodamo le, da ne bodite presenečeni, če bo vaš mali "očalar" najnovejšo očesno pridobitev menjaval kot po tekočem traku. Nezgode se pač dogajajo. Take in drugačne. Hote ali nehote.