Četrtek,
24. 1. 2013,
10.03

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2013, 10.03

7 let, 7 mesecev

Purgova bo leto dni predsedovala odboru gibanja PRME

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Upravni odbor gibanja Načela odgovornega poslovnega izobraževanja (PRME), ki združuje skoraj 500 poslovnih šol in univerz iz 80 držav, je za predsedujočo izvolil Danico Purg.

Ustanoviteljica in predsednica mednarodnega združenja za razvoj managementa CEEMAN Danica Purg je vodenje PRME prevzela za enoletno mandatno obdobje.

Gibanje PRME deluje peto leto, nastalo pa je na pobudo največje globalne mreže za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj gospodarskih subjektov - United Nations Global Compact s sedežem v New Yorku, so sporočili iz IEDC-Poslovne šole Bled.

Gibanje PRME temelji na šestih načelih, katerih skupni cilj je spodbuditi poslovne šole k vključevanju konceptov trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v svoje izobraževalne in raziskovalne dejavnosti.

"V času gospodarske krize, ki jo spremlja tudi kriza vrednot, so etika, morala in odgovorno voditeljstvo še posebej pomembni," je poudarila Purgova, ki združenje CEEMAN, ki letos obeležuje 20. obletnico delovanja, vodi že od ustanovitve.

"Ko sem ustanavljala CEEMAN, je bila moja vizija povečati kakovost izobraževanja menedžerjem v Srednji in Vzhodni Evropi in za to navdušiti čim več institucij za razvoj managementa in voditeljstva. Danes lahko trdim, da je vizija postala realnost. Postali smo globalna mreža, z več kot 200 člani iz 52 držav celega sveta," je še dodala Purgova.

Purgova je sicer tudi dolgoletna direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled, kjer ima CEEMAN tudi svoj sedež.