Petek,
1. 6. 2012,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 22.15

8 let

Bojan Ilijanić: Samsung je premagal celo Appla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bojan Ilijanić, ki velja za najbolj uspešnega mistra Slovenije doslej, je s seznama prijateljev na socialnih omrežjih odstranjeval prijatelje zaradi nadlegovanja.

Mister Universe 2011, ki se je kot prvi Slovenec okitil z lepotno lento best body, ki jo imajo nekateri celo za bolj pomembno od zmagovalne, uporablja kar nekaj socialnih omrežij. Med ustvarjenimi računi na socialnih omrežjih se najdejo računi na Facebooku, Twitterju in LinkedInu. Ko sprejema prijatelje, najprej opazi naslovno fotografijo. A je bilo na njegovem seznamu prijateljev že nekaj sprememb, saj jih je nekaj tudi odstranil. "Zaradi nesramnosti in nadlegovanja," razloži. So pa socialna omrežja, poleg storitve Skypa in aplikacije Viber, storitve, prek katerih ohranja stike z družino, ko je na poti.

Brez računalnika in telefona mi živeti ni "Trenutno sem navdušen nad Samsungom," razloži Ilijanić, ki je trenutno lastnik Samsunga Galaxy S. Navdušenost nad njim izvira iz "neverjetnega napredka", ki so ga naredili v zadnjem letu: "Uporabo telefona so dvignili na višjo raven in z neprestanim razvojem ter nadgradnjo sistema prekosili celo Apple." Mobitel in računalnik, na katerem med osnovna dela šteje opravila v orodjih Microsoft Office in brskanje po spletu, sta zanj nepogrešljivi napravi, brez katerih "mu živeti ni". V najstniških letih mu je računalnik pomenil tudi medij za igranje računalniških iger, ko si je čas rad krajšal s strateškimi računalniškimi igrami, pa tudi kakšne dirkaške so se našle.

Za aplikacije ne plačujem Kot mister se mora malce po službeni dolžnosti, malce pa tudi zaradi lastnega veselja ukvarjati s športom, zato ni nič kaj presenetljivo, da se na njegovem mobitelu med aplikacijami znajde tudi kakšna, namenjena športu. "Viper, Skype, vremenske napovedi, novice, odpiralni časi, kjesitaksi, Running Tracker," poleg tega pa še navigacija GPS, ki jo uporablja pri teku. "Za aplikacije ne plačujem", pravi, saj meni, da večino, ki jih potrebuje, lahko dobi brezplačno.

Prišli so izdelki napačne barve Računalnik "pri delu modela ni tako pomemben", zato pa je od njega bolj odvisen v zasebnem življenju, "kjer pri vodenju dveh podjetij brez interneta, elektronske pošte in še česa sploh ni več mogoče". Prek spleta prebira novice, najpomembneje pa se mu zdi, da ima ves čas dostop do elektronske pošte. Prav odzivnost in hiter dostop do informacij, ki "dostikrat skrajša napore in reši zapletene razmere", šteje med največje prednosti interneta. Za najslabšo izkušnjo s kupovanjem prek spleta, največkrat sta to spletni strani eBay in iOffer, šteje le to, da je prišel naročeni artikel napačne barve, "ampak smo tudi to rešili".