Petek,
8. 1. 2021,
13.17

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

11

Natisni članek

eksplozija Celje

Petek, 8. 1. 2021, 13.17

3 leta, 3 mesece

Eksplozija na avtobusni postaji v Celju. Poškodovane tri osebe. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

11

eksplozija | Foto PU Celje

Foto: PU Celje

Na glavni avtobusni postaji v Celju je danes malo po poldnevu prišlo do eksplozije. Ranjene so tri osebe, ki naj ne bi utrpele hujših poškodb. Vzrok eksplozije je bilo uhajanje plina. Poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je dejal, da je po prvih ugotovitvah prišlo od okvare enega ventila, zagorela je tudi elektro omarica.

Ker je bila koncentracija plina zelo močna, se je zgodila eksplozija, je Požežnik dejal za STA. V eksploziji so bili poškodovani trije občani, ki so jih pripeljali v celjsko bolnišnico. Po oceni Požežnika je nastala velika gmotna škoda, saj je veliko oken razbitih.

"Trenutno poteka pregled prostorov avtobusne postaje in njihovo prezračevanje. Na kraju dogodka je bilo sedem poklicnih gasilcev in gasilci treh celjskih prostovoljnih gasilskih društev," je še dodal Požežnik.

Brez hujših poškodb

Kot je za STA povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin, omenjene ranjene osebe naj ne bi utrpele hujših poškodb.

Energetika Celje: Na ostalem delu ni motenj v oskrbi

Iz Energetike Celje so sporočili, da so ugotovili okvaro na cevi hišnega priključka na avtobusni postaji, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina. "Dežurna ekipa je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom," so sporočili iz podjetja, piše STA.

Več podatkov o dogajanju bo policija sporočila v nadaljevanju. Policija poziva občane, naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.

eksplozija | Foto: PU Celje Foto: PU Celje

Iz družbe Nomago so sporočili, da je opoldne v njihovem regijskem centru v Celju po prvih informacijah prišlo do udora oziroma uhajanja plina iz mestnega plinovoda, kar je povzročilo eksplozijo.

"Reševalci, policija in gasilci so se nemudoma odzvali in zavarovali območje. Na kraju dogodka sta bili dve osebi, ki so jima reševalci nudili prvo pomoč, po prvih podatkih pa v dogodku nista bila poškodovani, temveč le v šoku. Poslovna stavba je bila nemudoma po dogodku iz varnostnih razlogov in v skladu s sprejetimi varnostnimi protokoli izpraznjena. Zaradi eksplozije je nastala gmotna škoda, na kraju pa še poteka preiskava, na podlagi katere se bo ugotovilo, kje je prišlo do uhajanja plina oziroma zakaj je prišlo do eksplozije," so zapisali.

S celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je zaradi izrednega dogodka do preklica zaprta Mariborska cesta v Celju v okolici nove avtobusne postaje.

Celje | Foto: STA , Foto: STA ,

Celje | Foto: STA , Foto: STA ,