Ponedeljek,
1. 8. 2016,
12.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

1

Natisni članek

DARS zastoj zastoj prometna nesreča

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 12.29

6 let, 7 mesecev

Kaos na primorki, v Kranju tovornjak zapeljal z mosta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

1

DARS | Foto DARS

Foto: DARS

Na primorski avtocesti so odstranili posledice dopoldanske prometne nesreče, ki je povzročila 20 kilometrov dolg zastoj. Promet je tudi v popoldanskem času ponekod zgoščen.

Prišlo je do verižnega trčenja štirih vozil, so nam povedali na Policijski upravi Koper. Dve osebi sta lažje poškodovani. Približno tri kilometre dolg zastoj je zaradi voznikov, ki so opazovali nesrečo, je nastal tudi proti Ljubljani. 

Prav tako so nastali zastoji na vzporednih regionalnih cestah med Vrhniko in Postojno.

Vozniki so avtocesto zapuščali na priključku Vrhnika. | Foto: DARS/zajem zaslona Vozniki so avtocesto zapuščali na priključku Vrhnika. Foto: DARS/zajem zaslona

Promet je tudi v popoldanskem času ponekod zgoščen. Po podatkih prometno-informacijskega centra je na štajerski avtocesti pred priključkom Slovenska Bistrica-jug proti Mariboru zastoj dolg približno 2,5 kilometra, pred predorom Karavanke pa kilometer. Prav tako do zastojev prihaja na regionalni cesti Podlehnik-Gruškovje in obalnih cestah. Tako so zastoji na cestah Koper-Šmarje-Dragonja ter Šmarje-Koper in Izola-Portorož.

Zastoji nastajajo tudi na vzhodni ljubljanski vzhodni obvoznici od Bizovika proti Malencam, zato občasno zapirajo predor Golovec.

Čakalna doba na mejnih prehodih:
- Dragonja 
45 minut pri izstopu iz države, 15 minut pri vstopu v državo;
Sečovlje 20 minut pri izstopu iz države, 15 minut pri vstopu v državo;
Gruškovje 20 minut pri izstopu iz države; 30 minut pri vstopu v državo;

Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in Ajdovščina pa je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do osem ton.

V Kranju tovornjak padel z mostu

Na mostu nad Savskim otokom v Kranju se je danes okoli 9.40 zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi dva avtomobila in tovornjak. Ta je ob nesreči prebil varnostno ograjo in padel z mostu, vendar po dozdajšnjih podatkih noben izmed udeležencev v nesreči ni bil huje poškodovan. Več podatkov o prometni nesreči na Policijski upravi Kranj za zdaj še niso mogli razkriti. Kot je dejal njihov predstavnik za odnose z javnostmi Bojan Kos, ogled kraja dogodka še poteka. STA