Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
14.40

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Natisni članek

občina črna gradnja gostinstvo gostinski objekt objekt investicija gradnja Ravne na Koroškem smučišče glasba Luka Basi

Četrtek, 4. 4. 2024, 14.40

3 tedne, 5 dni

Luka Basi bo porušil gostinski objekt na Koroškem, v katerega je investiral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68
Luka Basi in Ivana Kovač | Luka Basi je s svojim podjetjem Balu v bližini svojega rojstnega kraja investiral v projekt gostinskega lokala, a kasneje ugotovil, da za postavitev in gostinsko dejavnost nima ustreznega dovoljenja. | Foto Ana Kovač

Luka Basi je s svojim podjetjem Balu v bližini svojega rojstnega kraja investiral v projekt gostinskega lokala, a kasneje ugotovil, da za postavitev in gostinsko dejavnost nima ustreznega dovoljenja.

Foto: Ana Kovač

Glasbenik Luka Basi bo moral svoj novozgrajeni gostinski objekt na Ravnah na Koroškem, kot kaže, porušiti, saj ga je zgradil mimo dovoljenj.

Luka Basi bo svoj novozgrajeni objekt v bližini smučišča v občini Ravne na Koroškem, v katerem je nameraval imeti gostilno, za katero nima ustreznega dovoljenja, v roku enega meseca zagotovo porušil, je nedavno povedal za Ljubljanainfo. Da v tem trenutku ne vidijo rešitve, da bi gostilna ostala na smučišču, so za omenjeni portal potrdili tudi v občini Ravne.

"V tem trenutku ne vidimo rešitve, da bi ta dva oba objekta ostala, zlasti ne objekt, v katerem je bila predvidena in ne začeta gostinska dejavnost," je povedal župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen, ki je sicer oba kršitelja, tako podjetje Balu kot investitorja kot tudi podjetje G-team, ki je v sodelovanju z Basijevim podjetjem gostinski objekt zgradilo, že januarja pozval k ureditvi stanja.

Poplave, Luče
Novice Popoplavna gradnja: izbirali bodo lahko med petimi tipi hiš #video

Basi trdi, da je bil zaveden, objekt pa zdaj sameva zaradi neskladnosti pogodbe

Basi je za časnik Večer povedal, da so za to, da podjetje G-team za gostinsko dejavnost nima ustreznega dovoljenja, izvedeli šele ob pridobivanju uporabnega dovoljenja. Šele takrat je ugotovil, da je bil zaveden, zato se s primerom zdaj ukvarja pravna služba, je še poudaril znani slovenski glasbenik.

Sodelovanje med omenjenima podjetjema je bilo sprva dobro, je pojasnil, z omenjeno investicijo pa so na Ravnah želeli razvijati turizem in na to območje pripeljati mlade nadobudne glasbenike. Zdaj po Basijevih besedah sodelovanja med podjetjema ni več, saj imajo "zaradi zavajanja podjetja G-team zdaj objekt, ki sameva zaradi neskladnosti pogodbe, ki jo je predložilo podjetje G-team", je še za omenjeni časnik komentiral situacijo.

Lastnik zemljišča, na katerem stoji novozgrajeni gostinski objekt, je občina, v njegovi neposredni bližini pa sta do zdaj že obratovala smučišče in gostinski obrat, ki ju upravlja javni Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) Ravne, ki lahko edini na omenjenem območju opravlja gostinsko dejavnost. Občina je sicer leta 2020 stavbno pravico sklenila s podjetjem G-team za vzpostavitev glamping naselja.

Oglejte si še:

obala Umaga
Novice Kaj župan Umaga sporoča Slovencem, ki so si sprivatizirali obalo?
črne gradnje v Umagu
Novice Slovenski črnograditeljski raj v Istri: padlo naj bi na milijone glob
Istra
Novice Velika težava v Istri. Hrvati: To je predvsem delo Slovencev. #video
Ne spreglejte