Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 2. 11. 2012, 7.30

8 let

Zakaj ravno refleksna masaža stopal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Refleksna masaža stopal je tisočletja stara masažna tehnika, s katero si pomagamo do boljšega delovanja, zdravja in počutja, dopolnjuje pa tradicionalno medicino.

Tehniko so poznali že stari Egipčani, podobna je akupunkturi in zagovarja stališče, da določeni živčni končiči na stopalu ustrezajo vsak svojemu organu. Ko jih terapevt masira, izboljša delovanje organov in žlez, posledično pa tudi lajša bolezni, ki so povezane z njimi. Refleksna masaža stopal deluje na avtonomni živčni sistem, na katerega ne moremo vplivati, saj samodejno vodi delovanje notranjih organov in žlez ter njihove funkcije. Masaža stopal ne more pozdraviti bolezni, lahko pa popravi počutje bolnika, sicer pa je zelo priljubljena, saj deluje sproščujoče in poživljajoče. Izvaja se tudi na dlaneh.

Masažne tehnike ni dobro izvajati, če imate visoko vročino, vnetje žil, glivična obolenja na stopalih ali rane na stopalih.

Pozitivni učinki refleksne masaže stopal Poleg tega, da dvigne duha in izboljša razpoloženje, masaža stopal vpliva tudi na:

Krvni obtok: Masiranje stopal pospeši krvni obtok in izboljša delovanje telesnih organov, kar vpliva na kakovost imunskega sistema, hitrejši krvni obtok, celi pa tudi razjede na stopalu, ki so posledica diabetesa, saj kri hitreje kroži, zato se razjede hitreje celijo.

Zmanjševanje stresa: V povprečju traja masaža stopal eno uro, kar je dovolj, da se telo sprosti in napolni z energijo.

Bolečine v nogah: Masaža stopal dela čudeže za bolečine v nogah, ki se pojavijo kot posledica utrujenosti ali napora. Še posebej bi si jo morali privoščiti ljudje, ki veliko stojijo .

Akutno in kronično bolečino: Refleksna masaža stopal lahko olajša bolečine, povezane z določenim telesnim organom, kot so glavobol, artritis, bolečine v želodcu ...

Visok pritisk: Masažna terapija pomaga tako, da zmanjšuje sistoični pritisk, ki nastane, ko srce potisne kri po žili, ne vpliva pa na diastolični krvni pritisk, ki nastane, ko srce miruje.

Menopavzo: Ženske, ki med menopavzo trpijo za tesnobo, depresijo, nočnim potenjem in vročičnimi valovi, bi morale obiskati terapevta za masažo stopal, ki jim lahko olajša njihove tegobe

Izboljšanje spomina: Ker kri hitreje kroži, možgani dobivajo več kisika, zato se popravi opešani spomin.

Ljubeče razmerje: Ni lepšega, kot je občutek ugodja, ko vam partner zmasira stopala, poleg tega pa gre za čutno dejanje, iz katere se lahko razvije romantična izkušnja.

Ne spreglejte