Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
8.02

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 8.02

3 leta, 9 mesecev

Premišljena strategija – vaš ključ do vitkosti in dobrega počutja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Če ste tudi sami med tistimi, ki si vsako leto znova zastavijo kup visokoletečih ciljev, pa obupajo že po nekaj tednih, nikar ne mislite, da so tudi vaši letošnji plani obsojeni na neuspeh.

Pred vami je odlična priložnost, da jih s premišljeno strategijo končno tudi uresničite. Mnogokrat se nam zgodi, da začnemo uspešno izgubljati odvečno telesno težo, vendar ne vztrajamo do cilja. To je lahko posledica zunanjih dejavnikov, lahko pa se za tem skrivajo globlji, čustveni vzroki. A tudi če vam je že večkrat spodletelo, to ne pomeni, da vam bo tudi tokrat. Če boste upoštevali nekaj koristnih nasvetov, se vam ne bo potrebno zanašati le na disciplino in moč volje. Kakršnokoli pretiravanje dolgoročno nikoli ne obrodi uspeha. Ker vsaka sprememba zahteva, da se premaknemo iz stanja ugodja, je najbolje, da jo uvedete v majhnih korakih, ki jih zmorete obvladati. Zastavite si realne cilje in redno spremljajte napredek na vmesnih korakih! Nagradite se, saj boste le tako lahko cenili vloženi trud in s tem zmanjšali možnost, da bi se vrnili k starim navadam.

Manjši spodrsljaji na poti še ne pomenijo, da vam je spodletelo – nikoli ne iščite izgovorov za prenehanje. Če se prepustimo mišljenju »vse ali nič«, ustvarimo nezaželen vzorec izgubljanja in ponovnega pridobivanja telesne teže. Temeljito premislite, katere stvari vas v življenju razveseljujejo, katere sproščajo in katere vam dajejo energijo. Osredotočite se na tisto, kar lahko in ne na tisto, česar ne smete. Tako boste imeli občutek, da delate nekaj zase, ne da se odpovedujete stvarem, ki jih imate radi.

Da bi dosežen rezultat lahko vzdrževali tudi dolgoročno, je potrebno prenehati s čustvenim prehranjevanjem – stanjem, ko se prekomerno poseganje po hrani uporablja kot neuspešen poizkus reguliranja stresnih situacij in potlačitev trenutnih čustev. Le z odkritostjo do samega sebe lahko prekinemo ponavljajoče se vzorce in tako dolgoročno vzdržujemo nadzor nad telesno težo.

Na poti k cilju moramo predvsem razumeti, kako pravilno razporejati energijo, da je ne bomo le trošili, pač pa tudi obnavljali. Vzemite si čas za fizično vadbo, saj je le-ta pravzaprav vir obnove – ne le telesne po dolgih urah sedenja v pisarni, pač pa tudi umske in čustvene.

V salonih Linea Snella našim obiskovalkam spreminjamo življenje na bolje Z novim letom smo v salonih za oblikovanje telesa Linea Snella za obiskovalke pripravili kar nekaj novosti. Naše izvrstne terapevtke smo vključili v šolanje za osebne svetovalce oz. trenerje, kjer se izobražujejo po najvišjih svetovnih standardih. Tako bomo lahko za naše obiskovalke poskrbeti še celoviteje; pomagali jim bomo doseči želene rezultate hkrati pa tudi ponovno vzpostaviti celostno psihofizično ravnovesje.

Poleg tega našim obiskovalkam po zaključku programa, v katerem dosežejo zadane cilje, nudimo še celoletno brezplačno svetovanje, na katerem jim opravimo pregled trenutne telesne sestave, svetujemo primerno prehrano, najučinkovitejšo vadbo za ohranjanje telesne kondicije in zdravja ter s tem poskrbimo, da se vsa vložena energija, čas in trud obrestujejo tudi dolgoročno.

Če si želite v letošnjem letu doseči konkretne rezultate, vam bomo z veseljem pomagali. Pokličite nas na brezplačno številko 080 15 88 ali obiščite spletno stran www.lineasnella.si in se naročite na brezplačen pregled. Skupaj bomo našli pot po vaši meri!

Ne spreglejte