Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
7.35

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Tina Boh

Natisni članek

advertorial Morela okulisti laserska odprava dioptrije dioptrija

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 7.35

2 meseca, 2 tedna

Od veselja je očala vrgla kar v koš (video)

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Video: Dean Gostimirovič
Foto: Tina Boh

Ko se ti uresniči dolgoletna želja, je tako, kot da bi zadel na lotu. Tako se je počutila Barbara Tomšič, ko smo jo pospremili na lasersko odpravo dioptrije. Z nalezljivim nasmehom se je odpravila v operacijsko sobo in vzkliknila: "Komaj čakam!"

Tisti dan, ko je preverila elektronsko pošto, v kateri je pisalo, da je zadela brezplačno operacijo odstranitve dioptrije v očesni kliniki Morela okulisti, ji bo za vedno ostal v spominu. "Morala sem petkrat prebrati sporočilo, da sem res verjela," je skupaj z nami obujala spomine Barbara Tomšič. Sreča je bila nepopisna, pritekle so tudi solze sreče.

To nepopisno veselje jo je spremljalo tudi na dan operacije, ko smo pričakovali, da bo vsaj malce nervozno pogledovala proti operacijski sobi. Nasmejana Barbara nas je presenetila z dobro voljo in optimizmom: "Prav nič se ne bojim operacije, komaj čakam, da se znebim očal!"

Pred operacijo je bila nasmejana in polna pričakovanj. | Foto: Pred operacijo je bila nasmejana in polna pričakovanj.

Barbara je namreč že od drugega razreda nosila korekcijska očala, poskusila jih je nadomestiti s kontaktnimi lečami, vendar ji niso ustrezale. Očala so ji vsako leto bolj presedala: zamegljene šipe v različnih vremenskih razmerah, okornost pri gibanju, tudi v službi, ko se je morala večkrat sklanjati in zaradi tega paziti, da ji niso padla na tla.

Dolgo je sanjala o tem, da bi si trajno odstranila dioptrijo z laserjem, prav zato se je prijavila na nagradno igro, vendar brez veliko upanja, da bo izžrebana.

Dr. Kristina Mikek je Barbari v 15 minutah odstranila dioptrijo. | Foto: Dr. Kristina Mikek je Barbari v 15 minutah odstranila dioptrijo. Po 15 minutah je z nasmehom zapustila operacijsko dvorano

Sanje so se ji uresničile v kliniki Morela okulisti v 15 minutah. Izkušena zdravnica dr. Kristina Mikek ji je v kratkem in zelo uspešnem posegu s tehniko FEMTO iLASIK dokončno odstranila dioptrijo. Barbara pa je še pred odhodom s klinike poskrbela, da si ne bo nikoli več nadela očal: s popolnim zaupanjem jih je namreč vrgla v smeti!

Poseg je potekal brez zapletov, dr. Mikekova je pri Barbari uporabila tehniko FEMTO iLASIK, ki velja za tehnološko najbolj dovršeno metodo. Uporabila je dva laserja. S prvim je z zelo drobnim laserskim žarkom na zelo precizen način ustvarila izjemno tanek reženj roženice, z drugim laserjem pa je v nekaj minutah odstranila še dioptrijo.

Poseg je bil neboleč, Barbara je bila ves čas budna, prijazno osebje pa je poskrbelo, da se je v operacijski sobi počutila udobno in predvsem varno.

Glavne prednosti uporabe laserja FEMTO iLASIK:

Prijavite se na brezplačni pregled na očesni kliniki Morela okulisti. | Foto: Prijavite se na brezplačni pregled na očesni kliniki Morela okulisti.

  • možnost korekcije večjega razpona refraktivnih napak (od dioptrije -12.00 do + 6.00) 
  • možnost varne izvedbe posega tudi pri številnih pacientih, ki sicer niso primerni za klasično LASIK odpravo dioptrije
  • večja natančnost reza, s katerim ustvarimo reženj roženice,
  • hitrejše celjenje roženice, manjše tveganje nepravilnega celjenja,
  • večja stabilnost in boljše prileganje režnja roženice po posegu,
  • hitrejša povrnitev vidne ostrine,
  • manj draženja očesa in manj pogoste težave s suhimi očmi,
  • povsem neboleč poseg.

 

Ali tudi v razmišljate o laserski operaciji?

Prijavite se na brezplačni prvi pregled na očesni kliniki Morela okulisti, kjer bodo preverili, ali ste pravi kandidat za operacijo.

 

 

Ne spreglejte