Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
9.25

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 9.25

3 leta, 9 mesecev

Nasmeh za uspeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Nasmeh že dolgo ni več le pogovorna, temveč vse bolj stvarna podlaga za doseganje uspeha v družbi, saj so sposobnosti navezovanja stikov ravno tako pomembne kot strokovno znanje in reference.

Z nasmehom na obrazu ste pri sodelavcih in nadrejenih bolj priljubljeni. Oseba, ki svoje delo opravlja veselo in zadovoljno, naloge po navadi izpolnjuje bolj kakovostno, kar se pozna pri rezultatih. To pa odpira marsikatera vrata in prinaša priložnosti za napredovanje.

Kako nam zobozdravnik lahko pomaga do lepega nasmeha

Beljenje zob Stalni zobje so včasih že po naravi temnejši, obarvajo pa se lahko tudi zaradi jemanja določenih vrst zdravil, nikotina, kave, čaja in temnih vin. Oglasite se v zobni ambulanti pri higieničarki, ki vam bo strokovno nanesla belilo samo na vidne površine zob in s tem zmanjšala nevarnost poškodbe.

Estetske porcelanaste luske Če so vaši zobje nepravilnih oblik, odkrhnjeni ali zabarvani, so estetske luske lahko primerna rešitev. Gre za izredno tanke porcelanske luske, ki se nalepijo predvsem na sprednje zobe. Zobem dajejo izredno naraven videz, saj je porcelan, podobno kot sklenina, prosojen.

Diamanti na zobeh Predvsem pri mladih ženskah, so pravi hit diamantki na zobeh. S posebnim postopkom jih nalepimo na zobno sklenino in je pri tem ne poškodujemo. Navadno ostanejo na zobu nekaj mesecev. Ko se okraska naveličate, ga zobozdravnik odstrani ali zamenja z novim.

Zobni nadomestki, prevleke, mostički in vsadki (implantati) Če se nam zgodi, da izgubimo zob, je pogosto prizadeta tudi naša samozavest, saj smo prikrajšani za sproščeno komunikacijo in nasmeh. Manjkajoče zobe je treba čim prej nadomestiti, saj lahko le sklenjena zobna vrsta optimalno opravlja svojo funkcijo žvečenja. Z najsodobnejšimi materiali Lava™ lahko danes tudi prevleke in mostičke naredimo tako, da so videti kot naravni zobje.

Kaj lahko sami naredimo za svoje zobe, še preden je potreben obisk pri zobozdravniku 1) Zobe si umivajmo zjutraj in zvečer vsaj 5 minut. Ščetkajmo jih s krožnimi, masirajočimi gibi. Pravilna smer ščetkanja je od dlesni proti zobu, od rožnate barve dlesni proti beli barvi zoba. Po hrani si zobe splahnemo in iz medzobnih prostorov z nitko odstranimo ostanke hrane. 2) Izberimo ustrezno zobno ščetko, naj bo mehka in čim manjša, da dosežemo tudi najbolj skrita mesta v ustni votlini. 3) Zobna pasta naj ne vsebuje grobih abrazivnih sredstev, ki lahko poškodujejo sklenino. Prozorne zobne paste imajo manjšo granulacijo. 4) Izogibajte se hrani in pijači, ki škoduje zobem: jejte čim manj sladkarij in drugih ogljikovih hidratov. Izogibajte se sladkim pijačam – pijte rajši vodo. Uživajte veliko sadja in zelenjave.

Priporočamo, da redno obiskujete svojega zobozdravnika, saj le on lahko pravočasno opazi spremembe na zobeh in v ustni votlini ter zaustavi oziroma prepreči proces propadanja zob in obolelost dlesni.

Nasmeh poudari lepoto obraza in osebnost. Z nasmehom boste prepoznavni kot vesela in prijazna oseba, ki ji je vredno zaupati. To pa je vaš prvi korak k uspehu. Poskrbite torej za svoje zobe že danes in si zagotovite zdrav, brezskrben, široko nasmejan in uspešen jutri.

Za več informacij kliknite na www.babit.si ali pišite na info@babit.si in se dogovorite za brezplačni preventivni pregled.

Ne spreglejte