Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
16.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prehrana dieta testenine namaz piščanec zelenjava ribe

Sobota, 6. 4. 2013, 16.12

8 let, 1 mesec

Hrana, ki dopolni dieto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko se odločimo za dieto, ponavadi skrčimo svoj izbor hrane in uživamo le predpisane stvari, pozabimo pa na živila, ki lahko dieto dopolnijo, izboljšajo in celo olajšajo. V zdravih mejah, seveda.

Polnozrnate testenine Testenine so lahko zdravo živilo, če jih jemo zmerno, saj so vir proteinov, ogljikovih hidratov, vitamina B in železa, imajo pa tudi malo maščob. Polnozrnate testenine so narejene iz polnozrnate pšenične, pirine ali ajdove moke in so bolj bogate od navadnih, saj jim med procesom luščenja ne odstranijo lusk ali kalčka, kjer je veliko zdravih sestavin, zato imajo več vlaknin in so bolje prebavljive.

Avokadov namaz Avokado je pravzaprav superživilo, saj je izjemno bogat z beljakovinami, ki jih telo lažje absorbira zaradi vlaknin, ima vse vrste zdravih maščob, ki jih telo potrebuje, da nas ščiti pred prostimi radikali, veliko mineralov in vitaminov, pa tudi veliko karotenoidov, ki ščitijo oči in imunski sistem. Poleg vsega tega ima avokado nizek glikemični indeks, zato je odličen za popestritev diete.

Piščanec na žaru Piščanec je odličen vir beljakovin, ki pomagajo pri grajenju mišic, ker pa ne vsebuje veliko nasičenih maščob, je tudi zdrav nadomestek rdečega mesa. Pri pripravi piščanca lahko odstranimo kožo in tako odstranimo nekaj maščobe, najbolje je, če ga spečemo na žaru, izogibajmo pa se mu v smetanovih omakah in cvrtju.

Zelena listnata zelenjava Če zelena listnata zelenjava še ni del vaše diete, naj čim prej postane, saj je izjemno bogata z minerali, vitamini in vlakninami. Lahko jo uživate kot prilogo, kot smuti ali kot solato, vendar pri solati pazite, da ne boste uporabljali kaloričnih solatnih prelivov.

Ribe Tako kot piščanec so tudi ribe bogat vir proteinov, še bolj pomembne za zdravje pa so zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin omega 3, zato so sestavni del zdravega jedilnika. Najboljši vir teh maščob so losos, tuna, skuša in slanik, pripravite jih na žaru ali pari.

Temna čokolada Res je, na dieti ste, pa vendar bi ubijali za sladkarije. Če se ne morete upreti sladkemu, sezite kdaj po koščku temne čokolade, ki je polna antioksidantov, ravno toliko, da si privežete dušo. Morda vam bo ravno ta košček čokolade pomagal vzdrževati sicer strogo dieto.

Ne spreglejte