Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2007,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 27. 11. 2007, 9.02

8 let

Bodite srečni, zdravi in lepi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Človek morda res ne more imeti vsega, sploh ne, če se za to ne potrudit. A včasih lahko že z malimi koraki pridete do cilja.

Znebite se obsedenosti s številkami Ste obsedeni s tem, koliko kalorij ima hrana, ki jo zaužijete? In še bolj vas mori številka na tehtnici, ki vztrajno raste, namesto da bi padala? Čas je, da se spravite k pameti. Tako kalorije kot tudi teža vas bosta kvečjemu spravila ob živce, ne pa k lepši postavi. Lepi ste, ko se tako počutite. Sicer pa, vedeti morate, da kalorije niso pomembne. Pomembno je, da zaužijete zdravo hrano, polnovredno hrano, ki vam bo dala moč in energijo za vsakodnevne napore. Prav tako ni pomembno koliko tehtate, ne, če se v vaši koži počutite čudoviti in lepi. In nenazadnje, vedeti morate, da je telesna teža odvisna tudi od vaše telesne konstitucije, kar pomeni, da vaša teža verjetno nikoli ne bo čisto taka kot si jo želite.

Nagradite se za vaše dosežke Vam je uspelo dokončati diplomo ali preteči trideset minut brez prestanka? Karkoli že je vaš dnevni, tedenski, mesečni ali letni dosežek, se zanj nagradite. Privoščite si tisto, kar vas najbolj razveseli - lahko je to košček torte, nakup v najljubši trgovini ali izlet na morje. Če se boste za vsak uspeh nagradili, boste imeli večjo motivacijo za nadaljnje delo.

Zapodite se v naravo Se radi gibate pa ste to do sedaj raje počeli v telovadnici kot na prostem? Potem spremenite rutino. Enkrat za spremembo se zapodite v naravno in jo občudujte v trenutnem letnem času. Sčasoma vam bo sprehod ali tek v naravi prešel v navado in vse bolj boste uživali v trenutkih, ki jih boste preživeli sami s seboj in v opazovanju nenehno se spreminjajoče pokrajine v vseh letnih časih. Seveda pa vam bo dobro del tudi svež zrak! Nadihajte se ga in ugotovili boste, da vam koristi na več načinov - lažje boste delali in še lažje in bolje zvečer zaspali in spali.

Pomagajte tistim, ki pomoč potrebujejo Ne bodite egoistični in svoj čas in energijo namenite tudi tistim, ki potrebujejo pomoč. To lahko storite že tako, da priskočite na pomoč sosedom pri selitvi ali pa da pomagate ljudem v stiski, jim podarite oblačila, staro pohištvo ali denar. Verjamemo, da boste ob tem tudi spoznali, da so nekateri vaši problemi morda le navidezni in kaj hitro boste ugotovili, da je vaše življenje pravzaprav super takšno kot je.

Imejte se radi Zazrite se v ogledalo in se dobro oglejte. Kaj imate na sebi najraje? So to vaše dolge noge, lepe oči, ličnice, nos ali roke? Sigurno boste našli kar nekaj delov telesa, ki so vam in verjetno tudi marsikomu drugemu, izjemno privlačni. In če vam ne uspe to, poskusite takole: kateri deli telesa vam najbolje služijo? So to roke in dolgi prsti, ki se spretno sprehajajo po računalniški tipkovnici? Ali pa so to morda vaše noge, ki vsak dan pridno prehodijo ali pretečejo nekaj kilometrov? Morda pa je najbolj očarljiv vaš um, ki zna spretno sukati besede in je poln znanja? Veste, lepota ni vse, kar se sveti, lepota je očem skrita, zato je potrebno gledati s srcem - tudi same sebe. Tako se namreč vse začne in ta pot nedvomno vodi k sreči, zdravju in lepoti, ki mora priti iz vas, da lahko zasije tudi navzven.

Imejte prijatelje, ne sovražnikov Le zakaj bi okoli sebe imeli sovražnike, ko lahko imate prijatelje? Imeti sovražnike je v dandanašnjem življenju le še dodaten stres, ki vam greni življenje. Torej, naučite se ustvariti harmonične odnose tudi z ljudmi, ki jih morda ne prenesete. Ko vam gredo na živce in bi jim radi kaj zabrusili, najprej štejte do deset. Namesto, da si zamišljate, kako bi se jim maščevali, jih raje ovijte v rožnat oblak in jim zaželite vse lepo. Skratka, ne počnite tistega, kar ne želite, da bi oni počeli vam. Ne dajte jim razloga, da se do vas obnašajo negativno in kar naenkrat se bo njihov odnos do vas spremenil. Ne verjamete? Poskusite!

Opravljajte redne zdravniške preglede Res je, čakanje v dolgih čakalnih vrstah ni prijetno, a vaše zdravje je pomembnejše od tega. Nekateri pregledi so nujni in z njimi ne odlašajte, saj vam lahko rešijo življenje ali vsaj preprečijo nadaljnje zaplete. Enako velja tudi za preglede, ki jih lahko opravite doma, ne bodite leni! Pravočasno odkrite težave lahko hitreje in učinkovito ozdravite in preprečite morebitne komplikacije.

Ne spreglejte