Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2023,
10.45

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

koža dopust plaža poletje moda Uživajmo poletje Uživajmo poletje

Četrtek, 31. 8. 2023, 10.45

8 mesecev, 2 tedna

Poletne modne zagate – kako jih rešiti?

Se je zgodilo tudi vam?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
poletje prijateljice | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poletje v naše garderobe vnaša kar nekaj prijetnih sprememb. Toalete, pa naj bodo večerne ali dnevne, so sestavljene iz bistveno manj kosov, kar posledično pomeni tudi, da so lahko veliko cenejše kot pozimi, ko se je treba obleči večplastno. A prav poletna oblačila lahko poskrbijo tudi za marsikatero modno zagato. Poiskali smo nekaj preprostih rešitev, kako boste te težave odpravili hitro in predvsem brez slabe volje.

Kako se znebiti madeža na belih kavbojkah?

Če gre za kavni madež ali sledi trave, zmešajte nekaj detergenta za posodo in vodo ter mešanico nežno podrgnite po madežu. Če gre za črnilo, uporabite milo z osnovo glicerina in vodo, če pa se je na njih znašlo rdeče vino, uporabite čistilo z vodikovim peroksidom, spet v kombinaciji z vodo. Madež nato splaknite pod toplo vodo in pustite, da se hlače posušijo na zraku.

madež pranje | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kako preprečiti nastanek potnih madežev na majici?

Poleti je potenje na višku, zato na to mislite še pred odhodom od doma. Za najboljše rezultate se pod pazduhami tik po prhanju popršite z dezodorantom v razpršilu (četudi je to zvečer), zjutraj oziroma pred odhodom pa se namažite še z dezodorantom v stiku.

Kako poskrbeti, da kopalke ne bodo izgubile barve?

Kopalke naj bodo čim manj izpostavljene soncu. Ker pa se je poleti na morju ali ob bazenu praktično nemogoče izogniti soncu, naj bodo obdobja, ko se zadržujete neposredno pod sončnimi žarki, čim krajša, česar bo zagotovo vesela tudi vaša koža. Kopalke po uporabi vedno sperite s sladko vodo, namesto v pralnem stroju pa jih raje operite ročno. Ob tem se izogibajte vroči vodi in uporabite hladno ali mlačno. Vsekakor jih po pranju vedno sušite v senci.

kopalke poletje | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kako svetlo usnjeno torbico ohraniti lepo vse poletje?

Vsaj enkrat na teden jo obrišite s krpo, ki ste jo prej rahlo namočili v toplo milnico. V primeru večjih madežev, ki nočejo stran, ali prask, kupite lak za nohte v podobnem odtenku in preprosto prekrijte madež.

Kako se izogniti prosojnosti bele majice?

Seveda je najbolje, če takšne majice sploh ne kupite, saj lahko že v trgovini preverite, koliko bo razkrivala. Če se vam v garderobi sprva ne zdi, da se vidi preveč, naredite še test z roko: dlan dajte pod majico in jo pridržite neposredno pred močno lučjo v trgovini. Več kože ko vidite, bolj prosojna je tkanina. Če ste na ta test pozabili in šele pozneje ugotovili, da razkriva veliko, prosite šiviljo, naj vam všije belo ali kožno podlogo. Pomaga pa tudi modrček v kožni barvi.

Kako poskrbeti za sijoč in zdrav videz kože?

koža poletje nega | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ne glede na izbrana poletna oblačila k lepemu videzu veliko prispeva tudi vaša koža. Zato poskrbite, da ne bo suha, pač pa sijoča in kar najbolj zdrava. Vsekakor velja upoštevati naslednje nasvete:

  • redno vlaženje: Uporabljajte vlažilno kremo ali losjon, da ohranite kožo navlaženo. Nanesite ga takoj po prhanju, ko je koža še rahlo vlažna, da zadržite vlago.
  • pijte dovolj vode: Uživanje zadostne količine vode je ključno za hidracijo kože od znotraj. Poskrbite, da pijete dovolj tekočine skozi ves dan.
  • nežen piling: Občasno uporabite nežen piling, da odstranite odmrle kožne celice. To bo omogočilo boljšo absorpcijo vlažilnih izdelkov.
  • zaščita pred soncem: Uporabljajte zaščitno kremo pred soncem vsakič, ko se izpostavljate soncu. Sonce lahko izsuši kožo, zato je zaščita nujna.
  • hranljiva prehrana: Uživajte hrano, bogato z antioksidanti, maščobnimi kislinami omega-3 ter vitaminoma C in E. To bo podprlo zdravje kože od znotraj.
  • uporaba olj: Naravna olja, kot so kokosovo, mandljevo ali arganovo, lahko uporabite kot dodaten sloj vlaženja. Nanesite jih na kožo po potrebi.
  • izogibajte se vroči vodi: Prhanje s prevročo vodo lahko izsuši kožo. Raje uporabljajte mlačno vodo.
  • ohranjanje vlage v zraku: Uporabljajte vlažilce zraka v prostorih, kjer preživite več časa. Bolj vlažen zrak bo pomagal ohranjati kožo bolj navlaženo.
Ne spreglejte