Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2020,
15.33

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Natisni članek

kriminalka TV-serija Pickbox TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 8. 10. 2020, 15.33

3 leta, 6 mesecev

Videoteka Pickbox NOW

Veliko več kot samo ženi, materi in ljubici

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

1

Scott in Bailey

V videoteko Pickbox NOW na televiziji Telekoma Slovenije je prispela napeta britanska detektivska serija Scott in Bailey. To je ustvarila nagrajena scenaristka Sally Wainwright, v glavnih vlogah značajsko nasprotnih manchestrskih detektivk pa sta se izkazali Suranne Jones in Lesley Sharp.

September 2020 na Epic Drama
Trendi Detektivka v lovu na zloglasnega Jacka Razparača

Tridesetletna detektivka Rachel Bailey je prepirljiva, glasna in neporočena, medtem ko je njena partnerka, detektivka Janet Scott, njeno popolno nasprotje, saj je mirna in premišljena mati in žena.

Obe sta zaposleni na oddelku za hude zločine v Manchestru in kljub številnim razlikam razvijeta tesno prijateljstvo, ki pa se v nizu zahtevnih preiskav pogosto znajde na preizkušnji.

Po zamisli glavnih igralk

Ideje za britansko serijo Scott in Bailey (Scott & Bailey) sta se domislili glavni igralki, Suranne Jones (Reši me) in Lesley Sharp (Do nagega), medtem ko sta prosti čas preživljali ob vinu v pubu.

Sklenili sta, da morajo ženske imeti več različnih vlog - žena, mama ali ljubica, zato sta se domislili zgodbe o dveh britanskih detektivkah.

Resničnost je veliko zanimivejša

Scenarij za serijo je napisala Sally Wainwright, pri čemer ji je strokovno oporo nudila nekdanja detektivka manchestrske policije Diane Taylor.

Detektivska serija Scott in Bailey se lahko pohvali z dobrimi ocenami, odlično gledanostjo in dvema nominacijama za bafto, idejo za zgodbo pa sta prispevali glavni igralki – Suranne Jones in Lesley Sharp. | Foto: Detektivska serija Scott in Bailey se lahko pohvali z dobrimi ocenami, odlično gledanostjo in dvema nominacijama za bafto, idejo za zgodbo pa sta prispevali glavni igralki – Suranne Jones in Lesley Sharp.

Ta je dejala, da so policijske serije običajno polne tehničnih napak, napačno pa prikazujejo tudi vedenje policistov. "Če bi policisti jokali in se opijali ob vsakem truplu, bi v tej službi zdržali dva tedna."

Taylorjeva meni, da je resničnost veliko bolj zanimiva. "Domislim se lahko na tisoče primerov, za katere bi večina rekla, da se nikoli niso zgodili. Ljudje potrebujejo dramo, saj resnici ne bi verjeli.”

Dobra gledanost in pozitivne kritike

Serija Scott in Bailey se lahko pohvali z visoko oceno na iMDb-ju (8,0) in toplim odzivom občinstva, vsako epizodo si je namreč v povprečju ogledalo skoraj deset milijonov gledalcev.

Serija je navdušila tudi kritike. Ti so pohvalili dih jemajoče igralske nastope, serijo pa so opisali kot "izjemno dramo". O njeni kakovosti pričata tudi nominaciji za bafto za najboljšo dramsko serijo leta 2012 in 2013.

V videoteki Pickbox NOW na televiziji Telekoma Slovenije si lahko ogledate vse štiri sezone serije Scott in Bailey.
Volčja vzgoja
Trendi Ridley Scott predstavlja Volčjo vzgojo

Napovednik serije Scott in Baley:

TV-priporočila: filmi o starostnikih
Trendi Bolj stari, bolj nori

Kako gledati Pickbox NOW?

Vsebine videoteke Pickbox NOW so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte