Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
16.53

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

sinhronizacija košarka nadaljevanje komedija animirani film družinski film LeBron James TV Telekoma Slovenije

Sreda, 3. 11. 2021, 16.53

2 leti, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Space Jam: nova zapuščina (Space Jam: A New Legacy)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Space Jam: nova zapuščina | Space Jam: A New Legacy © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Space Jam: A New Legacy © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Četrt stoletja po izvirnem Space Jamu so se junaki iz priljubljenih risank znova vrnili pod obroče, v tokratni animirano-igrani komični pustolovščini pa jim na igrišču namesto Michaela Jordana pomaga LeBron James. V videoteki DKino si lahko ogledate obe različici filma – sinhronizirano in podnaslovljeno.

ZDA │ 2021 │ 110 min. │ Animirano-igrana družinska komična pustolovščina

R: Malcolm D. Lee I: LeBron James, Don Cheadle, Cedric Joe, Michael B. Jordan, Zendaya

IMDb: 4,4/10 │ Rotten Tomatoes: 25 % │ Uporabniki Googla: 71 %

LeBron James in njegov sin Dom sta ujeta v digitalnem svetu sovražne umetne inteligence in LeBronu, Zajcu Dolgouščku, Zajčici Loli in tolpi nediscipliniranih Looney Tunsov ne preostane drugega, kot da se proti digitaliziranim zlobnim Razbijačem pomerijo na igrišču.

Bitka med Tunesi in Razbijači tako postane LeBronov največji izziv življenja, saj bo le ta na novo definirala njegovo vez s sinom Domom in dokazala, kako pomembno je v življenju biti to, kar si.

Fotogalerija
1 / 15

"Ni pravega razloga, da bi to nadaljevanje izvirnega filma iz leta 1996 obstajalo, a zdaj, ko obstaja, ni razloga, da bi si želeli, da ne bi." Kristen Page-Kirby, Washington Post


"Film je prav tako kompetenten kot izvirnik in naredi nekaj stvari celo bolje." Garrett Green, Black Nerd Problems


"Filma ne gre jemati resno. Ta ne poskuša spremeniti sveta, ampak poskuša povedati zabavno, noro, energično zgodbo in pri tem je učinkovit." Kevin Carr, Fat Guys at the Movies


Napovednik filma Space Jam: nova zapuščina:

Zanimivosti:

  • To je samostojno nadaljevanje filma Space Jam (1996) in prvi kinematografski celovečerec po filmu Looney Tunes: Ponovno v akciji (2003), v katerem nastopajo liki iz risanke Looney Tunes.
  • Space Jam: nova zapuščina | Foto: Pogovori o snemanju nadaljevanja so stekli že kmalu po premieri izvirnika, a je projekt padel v vodo zaradi nepripravljenosti Michaela Jordana, da bi v filmu igral.

    Pozneje so se pogovarjali o morebitnih izpeljankah izvirnega filma, v katerih bi nastopili drugi športni zvezdniki kot so Jeff Gordon, Tiger Woods in Tony Hawk, a se tudi ta ideja ni nikoli udejanjila.

    Space Jam: nova zapuščina | Foto: Leta 2014 so vendarle napovedali snemanje nadaljevanja z LeBronom Jamesom v glavni vlogi.
  • Zaradi natrpanega košarkarskega urnika LeBrona Jamesa, zahtevnih posebnih učinkov podjetja Industrial Light & Magic in pandemije virusa covid-19 so film snemali kar dve leti.
  • Film je prispel v svetovne kinematografe julija 2021 – skoraj natanko 25 let po premieri izvirnika.
  • Space Jam: nova zapuščina | Foto: Bob Bergen je edini član glasovne zasedbe izvirnika, ki je svojemu liku, ptičku Tweetyju, posodil glas tudi v nadaljevanju.
  • Zajčici Loli bi morala glas znova posoditi Kath Soucie, a jo je iz neznanih razlogov v pozni postprodukciji filma zamenjala Zendaya.
  • Babica je bila v prvem filmu samo navijačica košarkaše ekipe, v nadaljevanju pa je kljub svojim letom polnopravna igralka.
  • Space Jam: nova zapuščina | Foto: Prvotni režiser filma Terence Nance je zaradi ustvarjalnih razlik s studiem in producenti med produkcijo prostovoljno odstopil od projekta, na režijskem stolčku pa ga je zamenjal Malcolm D. Lee (Poročna priča, Večerna šola).
  • V sinhronizirani različici filma so likom glasove posodili Rok Kosec, Mirko Medved, Teja Jugovic, Tina Ogrin, Blaž Šef, Gašper Jarni in Emir Jušič.
Filmi za noč čarovnic
Trendi Ob teh filmih se vam bo naježila koža

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Peter Zajec 2
Trendi Peter Zajec 2 (Peter Rabbit 2: The Runaway)
Tom in Jerry
Trendi Tom in Jerry (Tom and Jerry)
Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov
Trendi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (The Secret Life of Pets)
Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2
Trendi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2 (The Secret Life of Pets 2)
Ne spreglejte