Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2018,
21.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

zgodovina TV-serija dramska serija Epic Drama TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 30. 8. 2018, 21.50

4 leta, 6 mesecev

SEPTEMBER NA PROGRAMU EPIC DRAMA

Slovo Tudorjev in vrnitev Beowulfa #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
September na Epic Drama | Septembra si bomo na programu Epic Drama med drugim lahko ogledali najnovejšo upodobitev enega od najbolj trdoživih literarnih junakov – Bewulfa.  | Foto BBC Studios

Septembra si bomo na programu Epic Drama med drugim lahko ogledali najnovejšo upodobitev enega od najbolj trdoživih literarnih junakov – Bewulfa.

Foto: BBC Studios

Na TV-programu Epic Drama domujejo najboljše in najbolj epske zgodovinske dramske serije. Preverite, katere vrhunske vsebine bomo na njem lahko spremljali septembra.

September na Viasat History
Trendi Zgodovina orožja in zadnjih 48 ur Pompejev #foto
Beowulf: Vrnitev v Shieldlands

Premierno od petka, 14. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 13 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Premierno od petka, 14. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 13 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

Impresivna dela ustvarjalca Jamesa Dormerja vključujejo televizijske uspešnice kot so Wallander, Strike Back, Spooks, Medičejci: Gospodarji Firenc in prihajajočo serijo Medičejci: Veličastni.

V novi upodobitvi enega od najbolj trdoživih literarnih junakov in v družbi osupljivih likov spremljamo zgodbo o Beowulfu, ki si September na Epic Drama | Foto: prizadeva biti človek in junak, ko brani ljubljene pred vse bolj sovražnim svetom.

Potem ko je pred 20 leti zapustil mesto Herot, se zdaj vrača, da bi poiskal svoj namen in pripadnost ter se poslovil od umirajočega plemiča Hrothgarja.

Kmalu po prihodu ga po krivem obtožijo umora upravnika mesta, vendar mu uspe rešiti svojo čast, ko prežene pošast po imenu Grendl in posledično sam prevzame vlogo upravnika, ki mora ohranjati red in varovati mesto pred nevarnostmi.

September na Viasat Explore
Trendi Življenjske ukane, ladijski prevozi in najnevarnejši kraji na svetu #foto #video
Ženske iz Bletchleyja

Premierno od ponedeljka, 17. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: Kew Media

 | Foto: Premierno od ponedeljka, 17. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: Kew Media

Igralka Anna Maxwell Martin, ki je upodobila lik Susan, je prejela nominacijo za za najboljšo glavno igralko v izboru Crime Thriller Awards. Prejemnica dveh baft slovi po glavnih vlogah v BBC-klasikah, kot sta Death Comes to Pemberley in Pusta hiša.

Dogajanje je postavljeno v leto 1953, ko dame ponovno združijo moči pri reševanju primera, v katerem je njihova nekdanja kolegica iz Bletchleyja obtožena umora.

September na Epic Drama | Foto: Dokazi govorijo proti Alice Merren, toda Jeanina intuicija pravi drugače.

Jean ponovno zbere prijateljice na kup, toda ali bodo vse verjele v Alicino nedolžnost? Kakšne nevarnosti jim pretijo, ko bodo odkrile ne le njeno skrivnost, ampak še veliko temačnejšo skrivnost, ki se skriva v osrčju britanske vojske?

V drugem delu zgodbe se Millie znajde v nevarnosti zaradi trgovanja s šarmantnim lopovom Jasperjem, saj jo ta zvabi v svet trgovine z ljudmi, znajde se v težavah, na poti ji stoji bojevita malteška poslovna ženska Marta, s katero ni dobro zobati češenj.

September na Viasat Nature
Trendi Kdo skrbi za osirotele kenguruje? #foto
Endeavour

Premierno od sobote, 8. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 4. │ Št. epizod: 4 x 120 min. │ Foto: ITV Global

 | Foto: Premierno od sobote, 8. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 4. │ Št. epizod: 4 x 120 min. │ Foto: ITV Global

Shaun Evans in Roger Allam sta bila za upodobitvi Endeavourja Morsa in Freda Thursdaya nominirana za številne nagrade. Evansa poznamo po njegovih vlogah v serijah Svila, Whitechapel in Ashes to Ashes, Allam pa je zaslovel po zaslugi vlog v serijah Igra prestolov, Pogrešani sin in The Thick of It.

Po dramatičnem epilogu tretje sezone se policisti v Oxfordu postavljajo na noge v svojih zasebnih in poslovnih življenjih.

September na Epic Drama | Foto: Policijski stražnik Endeavour Morse čaka na rezultate izpita za narednika, medtem pa se Fred Thursday in njegova žena Win spopadata z dejstvom, da njuni otroci zapuščajo gnezdo.

Sam je odšel k vojakom, pretresena Joan pa je izginila kdo ve kam. Prihajajo pa še večji izzivi; pred vrati je hipijevsko poletje ljubezni in oxfordska policija se znajde ujeta na robu prihodnosti – računalniki, pop glasba, nacionalna zdravstvena služba in jedrska energija – ko se novi in stari svet udarita na bojišču Oxforda.

Za vsako silo napredka stoji zlonamerna sila in zato so Endeavour, Thursday in njuni kolegi soočeni z najbolj nevarnimi, zapletenimi in grozljivimi primeri do zdaj.

Kaj nam pripovedujejo živali? – 2. del
Trendi Kaj nam pripovedujejo živali? – 2. del #foto #video
Črta ločnica

Premierno od srede, 12. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 6 x 60 min. │ Foto: Beta Film

 | Foto: Premierno od srede, 12. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 6 x 60 min. │ Foto: Beta Film

Mlada in talentirana igralska zasedba je požela številne pohvale s strani filmske industrije in kritikov. Henriette Confurius, Jonas Nay in Maria Dragus pa so osvojili številne nagrade in nominacije v dveh letih predvajanja te serije.

Nemčija, pomlad 1960. Prebivalci Tannbacha, ki živijo na meji med Vzhodno in Zahodno Nemčijo, so se sprijaznili z življenjem sredi politične absurdnosti, malomarno začrtana meja je namreč prerezala mesto na dva dela.

September na Epic Drama | Foto: Ko se praška pomlad bliža svojemu krvavemu koncu, se zdi, da je izpuhtelo še zadnje upanje za "socializem s človeškim obrazom".

Anna in Friedrich se sicer še naprej borita za socializem v NDR, medtem pa Annin oče Georg von Striesow žanje dobiček na račun "ekonomskega čudeža" v Zahodni Nemčiji.

Toda kmalu meja sredi vasi terja prve žrtve – v nesreči z granato umre otrok, Hilde pade v kremplje državne varnostne službe, Annin sin Felix pobegne iz vojašnice nacionalne ljudske armade, Georgova bodoča tretja žena Rosemarie pa prikriva temačno skrivnost.

Železna zavesa še dodatno razdvoji mesto, ki je že tako sredi hladne vojne.

Pravi detektiv
Trendi Dočakali smo prvi napovednik tretje sezone Pravega detektiva #video
Tudorji

Premierno od torka, 11. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 4. │ Št. epizod: 10 x 60 min. │ Foto: Sony Pictures Television

 | Foto: Premierno od torka, 11. septembra, ob 21. uri. │ Sezona: 4. │ Št. epizod: 10 x 60 min. │ Foto: Sony Pictures Television

V zadnji sezoni serije so Tudorji prejeli še dva emmyja in poželi priznanje z vsega sveta na račun zvezdniške zasedbe, scenarija, režije in produkcijskih vrednot. Ta serija je še danes močno cenjena v svetu TV-industrije, čeprav je od njenega premiernega predvajanja minilo že 10 let.

Po razveljavitvi kratkega zakona z Ano Klevsko se kralj Henrik VIII. zaplete v nov odnos, tokrat z najstnico Catherine Howard.

September na Epic Drama | Foto: Catherinin prihod sproži sovraštvo pri Henrikovi hčerki Lady Mary, angleški kralj pa se otresa sence svoje lastne ljubezenske preteklosti, medtem ko je soočen s krvavo versko reformacijo, napetimi odnosi s Škotsko, ter spletkami znotraj kraljevega dvora, ki jih kujejo tisti z ambicijami po prestolu.

Potem ko Catherine zaradi nezvestobe in po neuspehu, da bi kralju rodila sina, doživi dobro znano usodo, se kralj poroči s Catherine Parr, medtem pa Anglija stopi v nespametno vojno s Francijo, ki pusti posledice na Henrikovem že tako krhkem zdravju in oslabi njegovo vojsko.

Ko obračun med katoličani in protestanti razkrije verske razpoke po vsej Evropi, Henrikova egomanična blaznost doseže nove skrajnosti in njegovo kraljestvo se znajde pred razpadom.

Fear the Walking Dead S4
Trendi Nadaljevanje serije Fear The Walking Dead po izgubi dveh priljubljenih likov #foto #video

Napovednik serije Ženske iz Bletchleyja:

Slovenski filmi v videoteki DKino
Trendi Slovenski filmi v videoteki DKino #foto #video

Program Epic Drama je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 251, program Epic Drama HD pa na programskem mestu 252.*

Prvi je vključen v programski opciji STANDARD in MEGA HD, drugi v programsko opcijo MEGA HD, oba programa pa omogočata funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Epic Drama.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte