Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
14.56

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

ples čilski film Liffe Gael García Bernal Pablo Larrain TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 14.56

3 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Ema

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Ema | Foto Demiurg

Foto: Demiurg

Pablo Larraín (Jackie, Neruda, Ne!) prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet.

Čile │ 2019 │ 102 min. │ Glasbena romantična drama

R: Pablo Larraín│ I: Mariana Di Girólamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 76 %

Življenje mlade plesalke Eme in njenega moža Gastóna, koreografa, zajame kaos, ko po neuspeli posvojitvi skleneta vrniti šestletnega sina.

Beartown
Trendi Hokej kot katalizator nasilnega dejanja

Medtem ko njen zakon počasi razpada, se Ema poda na divjo odisejado, polno glasbe, plesa in nebrzdanega seksa, odločena, da bo dobila nazaj, kar je izgubila.

Fotogalerija
1 / 9

"Hkrati vizualno ekspresionistična himna ženski moči in spolni svobodi; psihološki triler, ki je ves čas korak pred gledalcem; in živobarven reggaeton plesni muzikal." Jonathan Romney, Screen Daily

TV-priporočila: noč čarovnic
Trendi Filmi, ki vam bodo pognali strah v kosti

"Anarhična, svobodna in nalezljivo energična značajska študija, za katero se zdi, da se je rodila iz trojčka med Amélie, Oldboyem in Gasparjem Noéjem, preden se je razvila v silo narave čisto svoje vrste." David Ehrlich, IndieWire

Napovednik filma Ema:

Zanimivosti:

  • Čeprav je Ema (2019) že osmi celovečerec priznanega čilskega režiserja Pabla Larraína (Ne, Klub, Neruda, Jackie), je to njegov prvi film, ki je umeščen v sodobni Čile.
  • Ema | Foto: Film so premierno prikazali na mednarodnem beneškem filmskem festivalu, od koder so ustvarjalci domov odnesli nagrado ARCA CinemaGiovani mlade žirije za najboljši film in nagrado UNIMED za film, ki najbolje izraža vrednote kulturne raznolikosti, spodbuja svobodo umetniškega izražanja in spodbuja kulturne izmenjave.
  • Film je na Liffu prejel nagrado Art kino mreže Slovenije, v utemeljitvi nagrade pa so med drugim zapisali, da je Ema "izdelek z močnim avtorskim podpisom, estetsko dovršen in svojstven, vizualno in čutno bogat, marsikdaj vsebinsko in estetsko drzen, teatralen in nazadnje celostno prepričljiv".
  • Ema | Foto: Igralka Mariana Di Girólamo se je med pripravami na vlogo Eme udeležila tečajev plesa, vadila pa je tudi balet in pilates, da bi izboljšala držo in dajala vtis profesionalne plesalke.
  • Igralec Gael García Bernal je z režiserjem Larraínom sodeloval že pri filmih Ne (2012) in Neruda (2016).
  • Igralci med snemanjem nikoli niso dobili celotnega scenarija, skladatelj Nicolas Jaar pa je začel ustvarjati glasbo za film še pred koncem snemanja, saj je želel režiser njegovo glasbo predvajati na snemalnem prizorišču.
Volčja vzgoja
Trendi Ridley Scott predstavlja Volčjo vzgojo

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Neruda
Trendi Neruda
Glej in se čudi: Sanjarjenje o povezanem svetu
Trendi Glej in se čudi: Sanjarjenje o povezanem svetu (Lo and Behold: Reveries of the Connected World)
Medena dežela
Trendi Medena dežela (Medena zemja/Honeyland)
Ne spreglejte