Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
14.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Gavin O'Connor Tom Hardy Nick Nolte Joel Edgerton TViN športni filmi DKino TV Telekoma Slovenije

Nedelja, 26. 11. 2017, 14.53

4 leta, 11 mesecev

V videoteki DKino!

Bojevnik (Warrior)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Bojevnik

Tom Hardy, Joel Edgerton in Nick Nolte v odlični športni drami o odtujenih bratih, ki se na turnirju mešanih borilnih veščin spopadeta z razdiralnimi silami iz družinske preteklosti. Nominacija za oskarja za najboljšega igralca v stranski vlogi!

ZDA/2011/134 min.
Režija: Gavin O'Connor
Igrajo: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn, Kurt Angle
Žanr: Športna drama
Ocena IMDb: 8,2/10 (top 250 #153) │ Rotten Tomatoes: 82 %

S tragično preteklostjo trpinčeni marinec Tommy Conlon se prvič po štirinajstih letih vrne domov v rodni Pittsburgh, da bi se s pomočjo očeta udeležil največjega svetovnega turnirja v mešanih borilnih veščinah.

Nekdanji briljantni rokoborec Tommy si z neustavljivimi pestmi utira pot do prvaka, medtem ko se je njegov brat Brendan, šolski učitelj, prisiljen vrniti v ring zato, da bi družino rešil pred hipotekarno katastrofo.

Brata sta neizogibno na poti spopada drug z drugim, še prej pa se bosta morala spopasti z razdiralnimi silami iz družinske preteklosti.



Bojevnik | Foto:


Zanimivosti:

• Film je posvečen Charlesu Lewisu Jr. - Maski, ustanovitelju linije oblačil TapouT, ki je 11. marca leta 2009, tik pred začetkom snemanja Bojevnika, umrl v avtomobilski nesreči.

Lewis, ki bil štiri mesece pozneje kot prvi in do danes edini neborec sprejet v dvorano slavnih največjega svetovnega podjetja za promocijo mešanih borilnih veščin UFC, bi moral v filmu igrati promotorja borilnih veščin, a je vlogo po njegovi smrti prevzel režiser Gavin O'Connor.

Bojevnik | Foto: Kurt Angel, ki igra v filmu bojevnika Kobo, si je na olimpijskih igrah v Atlanti priboril zlato kolajno v rokoborbi v prostem slogu, in sicer v kategoriji do sto kilogramov.

Joel Edgerton si je med snemanjem pretrgal kolenske vezi, medtem ko si je Tom Hardy zlomil prsta na nogi in roki ter rebro.

Nick Nolte si je z vlogo zdravljenega alkoholika in nekdanjega trenerja prislužil nominacijo za oskarja v kategoriji najboljšega stranskega igralca.

Pred tem se je dvakrat potegoval za kipec v kategoriji najboljšega glavnega igralca: leta 1991 z vlogo v ljubezenski drami Princ plime in leta 1997 z vlogo v dramatičnem trilerju Mesto zločina.


 V videoteki DKino si oglejte tudi: Dan odločitve (Draft Day)

Napovednik filma Bojevnik:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte