Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2020,
19.10

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

13

Natisni članek

okužba Koronavirus Donald Trump Amanda Kloots

Sreda, 7. 10. 2020, 19.10

3 leta, 7 mesecev

Vdova igralca, ki je umrl zaradi covid-19, nad Trumpa: To je sramotno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

13

Amanda Kloots, Nick Cordero | Nick Cordero je za sabo pustil ženo Amando Kloots in enoletnega sina Elvisa. | Foto Getty Images

Nick Cordero je za sabo pustil ženo Amando Kloots in enoletnega sina Elvisa.

Foto: Getty Images

Ko je Donald Trump tvitnil, da naj se ljudje ne bojijo novega koronavirusa in naj ne pustijo, da jim narekuje življenja, je bila vdova igralca, ki je izgubil bitko s to boleznijo, šokirana nad zapisom predsednika.

Preden je ameriški predsednik Donald Trump zapustil bolnišnico Walter Reed Medical Center, v kateri se je zaradi novega koronavirusa zdravil tri dni, je na Twitterju objavil zapis, ki ni doživel dobrega odziva.

"Počutim se res dobro. Ne bojte se covid-19 in ne dovolite, da virus prevlada nad vašim življenjem." Zapisal je še, da so pod njegovim vodstvom razvili nekaj res odličnih zdravil in znanja, ter dodal: "Počutim se bolje kot pred 20 leti." 

"To je žalostno, boleče in sramotno"

Vendar pa je s tem močno razjezil Amando Kloots, ženo pokojnega igralca Nicka Cordera, ki se je z boleznijo bojeval več mesecev, v začetku julija pa izgubil bitko. 

Na svojem profilu na Instagramu je delila zapis predsednika in pod njim napisala, da je bil njegov tvit izjemno brezčuten, saj je zaradi virusa umrlo več kot 200 tisoč Američanov in da žal je prevladal nad življenji njihovih svojcev. "Prevladal je nad življenjem Nickove in moje družine. Smo torej to sami 'dovolili'? Žal nimajo vsi sreče preživeti dveh dni v bolnišnici," je še zapisala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To all the over 208,000 Americans who lost loved ones to this virus - I stand by you, with you, holding your hand. Unfortunately it did dominate our lives didn’t it? It dominated Nick’s family’s lives and my family’s lives. I guess we “let it” - like it was our choice?? Unfortunately not everyone is lucky enough to spend two days in the hospital. I cried next to my husband for 95 days watching what COVID did to the person I love. It IS something to be afraid of. After you see the person you love the most die from this disease you would never say what this tweet says. There is no empathy to all the lives lost. He is bragging instead. It is sad. It is hurtful. It is disgraceful.

A post shared by AK! ⭐️ (@amandakloots) on

"Ob svojem možu sem prejokala 95 dni, ko sem gledala, kaj lahko covid naredi osebi, ki jo ljubiš. To JE nekaj, česar se je za bati. Ko vidiš, da je oseba, ki si jo ljubil najbolj na svetu, umrla zaradi tega, ne bi nikoli rekel česa takšnega. Niti kančka empatije za izgubljena življenja. Namesto tega pa se baha. To je žalostno, boleče in sramotno."

Kanadski televizijski, filmski in gledališki igralec Nick Cordero je umrl zaradi zapletov, povezanih s koronavirusno boleznijo 19, s katero se je boril od začetka aprila. Med drugim so mu morali celo amputirati nogo. Za sabo je poleg žene pustil še enoletnega sina Elvisa.

Tako se je Donald Trump vrnil v Belo hišo. | Foto: Getty Images Tako se je Donald Trump vrnil v Belo hišo. Foto: Getty Images

Trump pa je bolezen vzel zelo zlahka in celo prehodno zapustil bolnišnico ter se še vedno kužen vrnil v Belo hišo. Po pristanku s helikopterjem je živahno stopil na stopnice južnega pročelja Bele hiše, snel masko in oznanil svetu, da se počuti dobro. Nato je brez maske vstopil v poslopje, kjer uslužbenci prav tako niso nosili mask. 

Dan pozneje je njegov zdravnik Sean Conley sporočil, da ne kaže več simptomov.

Preberite tudi:

Donald Trump
Novice Okuženi Trump se je vrnil v Belo hišo #video
Donald Trump
Novice Okuženi Trump pred bolnišnico obiskal svoje privržence #video
Ne spreglejte