Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2020,
6.44

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

3

Natisni članek

ZDA COVID-19 Koronavirus Donald Trump

Ponedeljek, 5. 10. 2020, 6.44

3 leta, 7 mesecev

Okuženi Trump pred bolnišnico obiskal svoje privržence #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

3

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo na presenečenje mnogih obiskal svoje podpornike pred vojaško bolnišnico Walter Reed v Marylandu, kjer se zdravi po okužbi z novim koronavirusom. Trump, ki je nosil zaščitno masko, je svojim privržencem mahal iz predsedniškega avtomobila. Nekateri zdravniki nad njegovo potezo niso bili nič kaj navdušeni.

Pred obiskom svojih podpornikov je ameriški predsednik Donald Trump na Twitterju objavil video, v katerem trdi, da mu je zdaj popolnoma jasno, za kaj gre pri koronavirusu. Eden od zdravnikov v bolnišnici mu je sporočil, da mu očitno ni jasno nič.

"Vsaka oseba v avtomobilu med to povsem nepotrebno predsedniško vožnjo bo zdaj morala v karanteno za 14 dni. Morda bodo zboleli, morda bodo umrli za politični teater. Trump jim je ukazal, da tvegajo življenja za teater. Pa to je norost," je tvitnil zdravnik v bolnišnici Walter Reed James Phillips.

Novice Trump se je oglasil iz bolnišnice, naslednjih 48 ur bo kritičnih #video

Trumpa bi iz bolnišnice lahko odpustili že danes

"Bila je zanimiva pot. Veliko sem se naučil o covid 19. Res sem imel šolo. Jasno mi je in razumem," je dejal Trump, ki so ga v petek zaradi okužbe s koronavirusom odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po objavi videa so ga z avtomobilom popeljali naokrog mimo podpornikov, ki že od sobote navijajo in molijo za njegovo dobro zdravje. Trumpovi zdravniki so prej v nedeljo menili, da bo morda že danes lahko šel domov v Belo hišo, poroča STA.

"Bila je zanimiva pot. Veliko sem se naučil o covid 19. Res sem imel šolo. Jasno mi je in razumem," je dejal ameriški predsednik Donald Trump. | Foto: Reuters "Bila je zanimiva pot. Veliko sem se naučil o covid 19. Res sem imel šolo. Jasno mi je in razumem," je dejal ameriški predsednik Donald Trump. Foto: Reuters

Preden se je zapeljal mimo njih, je Trump svojim podpornikom prek Twitterja sporočil, da dokazujejo, da imajo res radi ZDA, in da vidijo, da dela državo večjo, kot je bila kadarkoli prej. Večina Trumpovih podpornikov ni nosila mask. Z novim koronavirusom se je po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa v ZDA do zdaj okužilo 7,4 milijona ljudi, za boleznijo covid-19 pa jih je umrlo 210 tisoč. Velika večina obolelih v najdražjem zdravstvenem sistemu na svetu seveda ne uživa takšne oskrbe, kot jo ima zastonj na voljo Trump.

Donald Trump
Novice Trump zaradi covid-19 v bolnišnici, prejel je remdesivir
Ne spreglejte