Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 6. 2013, 16.59

8 let

Objavljen razpis za bivanje v umetniških rezidencah v tujini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ministrstvo za kulturo je na svoji spletni strani objavilo javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju.

Te bo v letu 2014 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo. Razpis je odprt do 15. julija.

Cilj razpisa je krepitev umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin prek mobilnosti in medkulturne izmenjave idej, znanja in praks. Namenjen je financiranju projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v letu 2014.

Razpis vključuje financiranje stroškov najemnine, tekočih stroškov, ki so povezani z uporabo stanovanja, stroškov rednega vzdrževanja in osnovne opreme stanovanj ministrstva v omenjenih mestih ter povračilo potnih stroškov za izbrane prijavitelje, in sicer za Berlin v višini največ 250 evrov, za London v višini največ 270 evrov, za New York v višini največ 850 evrov in za Dunaj v višini največ 150 evrov.

Razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na področjih uprizoritvene, likovne in intermedijske umetnosti, arhitekture in oblikovanja, filma in avdiovizualnih medijev ter knjige.

Umetniške rezidence v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju so namenjene eno- ali dvomesečnemu bivanju in ustvarjanju umetnikov ter drugih posameznikov, ki delujejo v umetnosti. Predvidena vrednost razpoložljivih sredstev je 120.000 evrov.

Razpisno dokumentacijo lahko prijavitelji v razpisnem roku dvignejo v glavni pisarni ministrstva za kulturo na Maistrovi 10, dostopna pa je tudi na spletni strani ministrstva.

Ne spreglejte