Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2023,
16.46

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

zdravnik tožba nesreča nesreča smučanje Gwyneth Paltrow

Sreda, 22. 3. 2023, 16.46

1 leto, 1 mesec

"Neprevidno smučarko" Gwyneth Paltrow toži upokojeni zdravnik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Hollywoodska zvezdnica in igralka Gwyneth Paltrow se je znova znašla na sodišču v Utahu, kjer se je morala zagovarjati v tožbi, ki jo je proti njej vložil zdravnik Terry Sanderson, katerega odvetnik trdi, da je njeno nepremišljeno dejanje leta 2016 povzročilo trčenje na smučišču.

Nesreča se je zgodila leta 2016 na smučišču Deer Valley za začetnike, ko je bila igralka z družino na družinskih počitnicah, poroča BBC. Igralka Gwyneth Paltrow prek svojega odvetnika trdi nasprotno, in sicer, da je za nesrečo kriv Sanderson in da so njegove trditve "popolnoma neumne". Po nesreči, v kateri naj bi se igralka zaletela v Sandersona, ki se je pri tem poškodoval, se ni prepričala, ali je s poškodovancem vse v redu, in se odpeljala naprej.

Igralka je bila na sojenju, po poročanju ameriških medijev, precej nemirna. | Foto: Profimedia Igralka je bila na sojenju, po poročanju ameriških medijev, precej nemirna. Foto: Profimedia

Od zvezdnice zahteva 280 tisoč evrov odškodnine

Upokojeni 76-letni zdravnik sedaj zahteva odškodnino v višini 280 tisoč evrov (300 tisoč dolarjev). Opustil pa je prejšnji zahtevek za 2,9 milijona evrov (3,1 milijona dolarjev). V nasprotni tožbi igralka trdi, da je za nesrečo odgovoren zdravnik, in od njega zahteva en dolar odškodnine ter kritje sodnih stroškov.

Na zadnjem zaslišanju na sodišču sta bila v torek prisotna tako Terry Sanderson kot Gwyneth Paltrow. Slednja je na sodišču molčala, pričakujejo pa, da bo med sojenjem pričala.

Jasmin Stavros
Trendi Jasmin Stavros se bori za življenje: Imam kostnega raka

Odvetnik zdravnika Terryja Sandersona je pred poroto dejal, da so igralkina nepremišljena dejanja povzročila nesrečo na smučišču. "Neprevidni smučarji povzročijo nesrečo. Vedela je, da je smučanje na pobočju, medtem ko gledaš stran, nepremišljeno. Vedela je, da bo lahko, če bo še naprej tako smučala, v nekoga trčila,” je po poročanju BBC povedal odvetnik Lawrence Buhler.

Terry Sanderson trdi, da so nesreča in poškodbe na smučišču zelo vplivale na njegovo nadaljnje življenje. | Foto: Profimedia Terry Sanderson trdi, da so nesreča in poškodbe na smučišču zelo vplivale na njegovo nadaljnje življenje. Foto: Profimedia

Odvetnik Sandersona je trdil, da je Paltrowa trčila v njegovo stranko in ga poškodovanega ter nezavestnega pustila ležati na kraju nesreče, ne da bi poklicala na pomoč. "Pred nesrečo je bil Sanderson očarljiva oseba. Živel je polno življenje, potoval je po svetu in delal vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi užival življenje in varoval svoje zdravje. Po nesreči pa se je to spremenilo," je po poročanju britanskega BBC trdil njegov odvetnik.

Kot so pojasnjevali igralkini odvetniki, je imel Sanderson zaradi predhodne kapi težave z vidom in sluhom ter zato igralke mogoče ni videl, preden je vanjo trčil. Gwyneth Paltrow naj bi se spuščala po pobočju in pred njo se je naenkrat pojavil par smuči in zatem je vanjo nenadoma trčil moški. Ker je bila zaradi dogodka zvezdnica tako pretresena, do konca dneva ni več smučala, je pojasnil njen odvetnik Steve Owens.

Bad Bunny
Trendi Popzvezdnika toži nekdanje dekle, ker je v pesmih uporabil njen posnetek

Scenariji, kako se je nesreča zgodila in kdo je zanjo kriv, se razlikujejo

Ugotavljanje krivde bo odvisno tudi od tega, kdo izmed smučarjev je bil med dogodkom višje na pobočju. V skladu z varnostnimi pravili letovišča Deer Valley imajo namreč prednost tisti smučarji, ki že smučajo nižje na pobočju, zato je odgovornost posameznika, da se jim izogne.

Na sodišču je že pričal Sandersonov prijatelj Craig Ramon, ki je povedal, da je med nesrečo slišal krik, ko pa se je obrnil, je videl, kako se je igralka zaletela v njegovega prijatelja. Med drugim zaslišanjem so igralkini odvetniki izpostavili, da je Ramon barvno slep, zato samo po njegovih ali njenih oblačilih ni mogel razločiti, kdo je povzročil nesrečo. Prav tako so z družbenih omrežij izginili posnetki GoPro in objava, ki potrjujejo igralkino različico zgodbe.

Rupert Murdoch
Trendi 92-letni medijski mogotec se namerava poročiti še petič

Na prvem sojenju primer obravnavali kot smučarsko nesrečo s pobegom

V prvotnem sojenju leta 2019 so primer obravnavali smučarsko nesrečo s pobegom, kjer je obtožena Gwyneth Paltrow smučala brez nadzora in se je od zadaj zaletela v Sandersa, ki je v nesreči utrpel možganske in druge poškodbe ter štiri zlomljena rebra. Tokratna obravnava bo predvidoma trajala osem dni.

Ne spreglejte