Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

2

Natisni članek

letovišče Šibenik Hrvaška Brad Pitt

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 11.25

6 let, 7 mesecev

Kaj je Brad Pitt počel na Hrvaškem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

2

Brad Pitt na Hrvaškem | Foto Facebook

Foto: Facebook

Ob vseh zvezdnikih, ki so to poletje obiskali hrvaško obalo, je zagotovo najbolj odmeval zadnji med njimi - Brad Pitt, ki pa na Jadran ni prispel (zgolj) kot turist.

"Brad Pitt želi investirati v luksuzno letovišče pri Šibeniku," z udarnimi naslovi sporočajo hrvaški mediji. Hollywoodski igralec je po poročanju časopisa Jutarnji list že leta 2012 na nagovarjanje igralca Radeta Šerbedžije razmišljal o investiciji v luksuzno letovišče, takrat na istrski obali nasproti Brionov, zdaj pa se zanima za podoben posel na drugi lokaciji, v kraju Zablaće blizu Šibenika.

Tam luksuzno naselje s hoteli, apartmaji in igrišči za golf načrtujejo neimenovani investitorji iz Švice, ki jih po poročanju časopisa Večernji list zastopa šibeniški podjetnik Želimir Belamarić. Elitni kompleks pri Šibeniku naj bi obsegal marino, dve igrišči za golf, pet hotelov in številne restavracije ter kar 1.550 vil in 3.100 apartmajev. Zgradili naj bi ga v desetih letih, celoten projekt pa je po poročanju Večernjega lista vreden 1,8 milijarde evrov.

 

New! Brad Pitt at the business meeting in Croatia💼 #bradpitt#angelinajoliepitt#handsome#croatia

A photo posted by Brad Pitt & Angelina JoliePitt (@brangelinaofficial) on

Del te ambiciozne zgodbe pa želi zdaj po navedbah hrvaških medijev postati tudi svetovno znani igralec. Pitt je na Hrvaško prispel v četrtek, ko si je ogledal staro mestno jedro Šibenika in prespal v hotelu D-Resort v tamkajšnji marini Mandalina. V petek si je s svojimi poslovnimi partnerji in svetovalci ogledal zemljišča, kjer načrtujejo gradnjo luksuznega kompleksa. Teren mu je razkazal znani arhitekt Nikola Bašić, ki se je med drugim podpisal pod morske orgle, znano turistično atrakcijo v Zadru.

Brad Pitt se je sicer na najnovejši Forbesovi lestvici najbolje plačanih igralcev na svetu uvrstil v prvo deseterico. V zadnjem letu je v žep pospravil 28 milijonov evrov, kar je največ od leta 2007.

Ne spreglejte