Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2009,
9.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 9. 2009, 9.33

8 let, 1 mesec

George Clooney: Z leti postajam vedno bolj trapast!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
George Clooney se je na tiskovni konferenci ob predstavitvi filma pojavil s povito roko, kar je seveda pripeljalo do prvega vprašanja.

Kaj se vam je zgodilo z roko? Ali ste jo tiščali tja, kamor je ne bi smeli? Lahko bi tako rekel, da. (smeh) Roka se mi je zataknila v avtomobilska vrata, zlomil sem si kost in moram nositi longeto. Na to »šlamparijo« nisem ravno ponosen, vendar, kar je, je. Navadno se poškodujem med igranjem košarke, tokrat pa se lahko pohvalim z večjo neumnostjo. Mislim, da z leti postajam vedno bolj trapast! (smeh)

Zelo pogosto obiščete Benetke ... Ljubim ta festival. Prvič sem ga obiskal s filmom Daleč od oči Stevena Soderbergha, kasneje pa sem prišel s filmi Lahko noč in srečno ter Michael Clayton ter drugimi. Rad pridem v Benetke, to je eden izmed najlepših krajev na svetu in seveda edini festival na svetu, kjer vas na rdečo preprogo pripeljejo v barki.

Ali verjamete, da imajo ljudje nadnaravne sposobnosti? Ali na splošno verjamete v nadnaravne pojave? Seveda, moja najnovejša posebnost je hoja skozi stene, kar bom pokazal nocoj na svečani premieri ... (smeh) Šalim se, moram pa reči, da je veliko reči, ki jih vidite v filmu, resničnih. V bistvu ne bi verjeli: nekaj najbolj naivnih in najneumnejših prizorov v filmu temelji na dejstvih. Prav zaradi te tanke meje med fikcijo in dejstvi je bilo zanimivo snemati ta film.

Torej ste uživali na snemanju? Kakšno je bilo delovno ozračje? Ozračje je bilo odlično. Vse od prvega kadra smo bili pripravljeni na snemanje komedije, vseeno pa menim, da ima ta film več plasti kot navadna komedija. Film je ekranizacija knjige Jona Ronsona, ki je ustvaril svet, v katerem obstajajo junaki, ki smo jih vzljubili zato, ker so, kakršni so, mogoče naivni in bizarni, vendar pošteni in dobri ljudje. Verjamemo jim, čeprav trdijo, da lahko naredijo nemogoče stvari.

Kakšno je bilo sodelovanje z režiserjem? Preprosto in zelo prijetno. Z Grantom se poznava že od leta 1982, ko sva se spoznala na tečaju igre in ko mi je posodil sto dolarjev, da sem se fotografiral za agenta. Sicer jih pa še vedno uporabljam. (smeh) Veliko sva se videvala in ugotovila, da sva oba podobno občutljiva in zdaj sva končno nekaj skupnega tudi naredila, s tem da je bil Grant za kamero. Vanj sem popolnoma zaupal, tako kot takrat, ko sem delal s Soderberghom in bratoma Coen, ki vedo, kako se režira film.

Ali je eden izmed razlogov, da ste sprejeli vlogo v tem filmu, tudi to, da film deluje zelo "coenovsko"? Z bratoma Coen sem posnel tri filme in se strinjam z vami, da ima ta film "coenovske" obrise, verjamem, da bi jima bila knjiga in scenarij tudi všeč. Grant sicer nima brata, vendar je žid, tako kot brata Coen, od tod tudi nekatere podobnosti. (smeh) Grant je velik častilcev bratov Coen, ki sta na naju naredila velik vtis s svojimi filmi od filma Krvavo preprosto dalje.

Velikokrat preberemo, da je komedijo veliko težje narediti kot dramo. Se strinjate s tem? To je res, zelo težko je narediti komedijo, ni lahko biti smešen ali duhovit, pravi trenutek je zelo pomemben. Junaki v tem filmu so smrtno resni in to je tudi razlog, da so mnogi prizori duhoviti, ker je to, kar delajo in o čemer govorijo, zelo bizarno in noro. Preizkusil sem se že v mnogih situacijskih komedijah in vem, kako težko je narediti komedijo.

Kaj sporočate gledalcem s tem filmom? Ples je odličen. Jemljite droge, tudi to je odlično. Lepo se uredite in poletite s helikopterjem, če je mogoče! (smeh) Sporočilo filma? Čas, v katerem živimo, je zapleten: finančna kriza, vojne, brezposelnost, lakota. Mislim, da potrebujemo ljudi, ki verjamejo vase in v boljši jutrišnji svet.

Ne spreglejte