Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 6. 2015,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gal Jakič Nina Wabra Jakič

Nedelja, 28. 6. 2015, 16.15

8 let

Gal Jakič in Nina Wabra Jakič: Rojena sva pod srečno zvezdo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Paraolimpijec Gal Jakič in njegova žena Nina Wabra Jakič sta pred šestimi tedni postala starša dečku Leu, ki je v hišo prinesel mnogo veselja.

Čeprav je bil otrok načrtovan, je bila nosečnost veliko presenečenje. "Po nesreči si nikoli nisem predstavljala, da je to mogoče, in to je živi dokaz tega, da se čudeži dogajajo," pravi novopečena mamica Nina Wabra Jakič in nadaljuje: "Sva očitno rojena pod srečno zvezdo."

Ponosni očka Gal Jakič doda, da je vesel, da sta se izognila zapletom, ki bi ju lahko doleteli: "To so bili različni scenariji. Od tega, da bo Nina celotno nosečnost v bolnišnici, do tega, da bi se kakšno leto ali dve morala ukvarjati z umetnimi oploditvami."

Nina in Gal sta namreč nosečnost načrtovala. Že pri prvem obisku pri zdravniku za umetno oploditev sta doživela presenečenje. Najprej so se pogovarjali o možnostih, nato pa opravili ultrazvok, ki je pokazal, da je Nina že noseča: "Zgodilo se je samo od sebe, brez zunanje pomoči. Res sva bila presenečena," pravi mamica, Gal pa doda: "To je res poseben občutek, ko izveš, da boš postal oče."

Prvo srečanje z otrokom Gal je bil prisoten pri porodu: "Dobra izkušnja. Sploh ta prelet otroka iz položaja carskega reza proti mami, ko ga prvič vidi." Nina pravi, da je bilo to precej smešno, saj med porodom ni videla ničesar, je pa bila ves čas budna. Sam porod je trajal le pet minut, nato pa je zagledala Lea.

"Za pol sekunde ga je zdravnik dvignil nad tisto plahto, tako da me je Leo še malo pljunil s plodovnico in mi ni bilo čisto nič jasno. Kar naenkrat je priletelo nekaj vijolično-modrega in zatečenega ter smešnega, tako da sva se z Galom prav spogledala. No, potem so ga umili," pravi Nina v smehu.

Novopečeni očka pove, da je nekaj posebnega, ko prvič primeš svojega otroka v roke: "Nekako se ti prioritete zelo na hitro spremenijo. Lepo je bilo. Midva sva se že crkljala, dokler so Nino šivali, tako da sva bila skupaj prve pol ure," pravi razneženi Gal in še pove, da je zdaj njegov sin zagotovo glavni pri hiši.

S tem se strinja njegova žena, ki nam še zaupa, da je bil Leo po porodu zdaj prvič na pregledu, kjer so izvedeli lepe novice, da je z malim korenjakom vse v najlepšem redu, da se lepo razvija, pridobiva na teži in raste.

Ne spreglejte