Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
8. 8. 2017,
19.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

Tjaša Storm Cat in Berlin mačke svetovni dan mačk modni dodatek

Torek, 8. 8. 2017, 19.44

6 let, 6 mesecev

Slovenka je ves svet navdušila z modnimi dodatki za mačke

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Cat in Berlin | Foto Cat in Berlin

Foto: Cat in Berlin

Kot ljubiteljica mačk si je Slovenka Tjaša Storm pred nekaj leti lahko samo predstavljala, kako bodo preostali mačjeljubci sprejeli modne dodatke za mačke. Danes ima strank malo morje, z vsega sveta in s svojim poslom je več kot zadovoljna.

Tjaša Storm je po selitvi v Berlin z možem začela ustvarjati metuljčke in kravate za mačke, imenovane Cat in Berlin. Ideja se je rodila sama od sebe; svojega mačkona Maxa je okitila z lepim metuljčkom, ga začela redno fotografirati in objavljati na Instagramu. Max si je kmalu prislužil na desettisoče sledilcev, povpraševanja o njegovem modnem dodatku pa je bilo vedno več.

Zato se je njegova lastnica odločila, da jih bo začela šivati za mačke po vsem svetu. "Odziv je bil izjemen. Prejeli smo ogromno objav, pozitivnih odzivov in ponudb za sodelovanje s skoraj vseh koncev sveta. Naše izdelke danes nosijo mačke, psi, zajci in drugi domači ljubljenčki od Nemčije, Nizozemske, Skandinavije do Amerike, Japonske in celo Avstralije," nam je zaupala že pred tremi leti, zdaj, na svetovni dan mačk, pa potrjuje, da posel teče izjemno dobro.

Max šteje že 11 let in je srečni posvojenček iz ljubljanskega zavetišča. | Foto: Cat in Berlin Max šteje že 11 let in je srečni posvojenček iz ljubljanskega zavetišča. Foto: Cat in Berlin

Mačji metuljčki in kravate prispejo po pošti v lični škatlici z navodili za pripenjanje. | Foto: Cat in Berlin Mačji metuljčki in kravate prispejo po pošti v lični škatlici z navodili za pripenjanje. Foto: Cat in Berlin

Igrače za mačke razprodane

Mačjeljubci enako (če ne še bolj) razvajajo svoje mačje otroke, tako kot starši svoje otroke, razlaga. Tjaša namreč ni zadovoljna le s prodajo metuljčkov in kravat, temveč tudi z igračami, natančneje miškami, polnjenimi z mačjo meto, od katerih jih je ta trenutek skoraj polovica razprodana.

Poleg metuljčkov in kravat znamka Cat in Berlin ponuja še rutke in kolekcije ob posebnih dneh kot so noč čarovnic, oktoberfest, božič in valentinovo.

Mini z rutko, s katero privablja ameriške patriotske mačke. | Foto: Cat in Berlin Mini z rutko, s katero privablja ameriške patriotske mačke. Foto: Cat in Berlin

Tjaša se sicer zaveda, da se mački najbrž ne zbudijo z mislijo: "Oh, kaj bom oblekel?", a njihovi dodatki pravzaprav delujejo kot nekakšne šik ovratnice, ki jih ne ovirajo in se nanje hitro navadijo.

Maxu in njegovemu pajdašu Miniju lahko sledite na Instagramu, kjer imata trenutno prek 264 tisoč sledilcev.

 

A post shared by catinberlin (@catinberlin) on

Save

Ne spreglejte