Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
12.29

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mountvacation

Natisni članek

advertorial Mountvacation smučanje ski opening zimska rekreacija

Sreda, 19. 10. 2016, 12.29

2 meseca, 1 teden

Smučarska sezona je pred vrati: kje boste lahko smučali že zelo kmalu?

Vsebino omogoča Mountvacation
Zell am See

Bolj se bližamo decembru, bolj narašča želja po prvih smučarskih zavojih. Prehitite vse druge in preverite, kje bodo najbolj nori in zanimivi ski openingi v Evropi.

Prvi smučarski zavoji se že tradicionalno začnejo v začetku decembra, številna smučišča po Evropi odprtje sezone proslavijo z zabavnimi programi in ugodnimi smučarskimi paketi. Preverite, kje boste lahko letos krstili svojo sezono in hkrati doživeli tisto, čemur pravijo nora smučarska zabava.

AVSTRIJA

 Zell am See: Ladies Ski opening (8. 12. 2016 – 11. 12. 2016)

Zell am See - tradicionalno odprtje smučarke sezone, kjer imajo glavno besedo predvsem ženske. | Foto: Zell am See - tradicionalno odprtje smučarke sezone, kjer imajo glavno besedo predvsem ženske.

Ski zabave
Posebno presenečenje za dame
Bogata darilna vrečka za vsako udeleženko
Smučarski učitelji, 100 km prog in test smuči
Smučarija do 3024 m nadmorske višine

V avstrijskem turističnem mestecu Zell Am See že tradicionalno pripravljajo posebno zabavo ob odprtju sezone – Ladies ski opening je namenjen predvsem damam, katerim so organizatorji pripravili cel kup presenečenj.

Poleg zagotovljenega smučanja, tako v Zel am See kot na Kaprunu in Kitzsteinhorn ledeniku, so pripravili program, pisan na kožo nežnejšemu spolu. Zabava bo potekala ob ritmih vroče glasbe, za katero bo poskrbel DJ Rocco. Ples boste dame lahko začele že v pancerjih in na snegu ter ga nadaljevale v diskoteki Crazy Daisy do  zgodnjih jutranjih ur.

Zell am See | Foto:

Zell am See je tipično avstrijsko turistično mestece, ki leži ob jezeru Zell. V decembrskem času je mestece božično okrašeno in prav posebej idilično. Okoli se vije vonj po cimetu, punču in drugih specialitetah, ki jih pripravljajo na božičnih stojnicah. Smučarska vozovnica vam omogoča smučanje tudi na Kaprunu in Kitzsteinhorn ledeniku.

Matrei Kals (15. 12.-18. 12. 2016)

Več kot 100 kilomterov sodobno opremljenih smčarskih prog so odličen izgovor za zimski pobeg. | Foto: Več kot 100 kilomterov sodobno opremljenih smčarskih prog so odličen izgovor za zimski pobeg.

Smučarsko odprtje z radiem Aktual:

spali ne boste, ker vas bo čakala "Gajba Puna Piva"
brezplačno testiranje smuči Salomon
športni program
tekmovanje v veleslalomu z bogatimi nagradami ter druga presenečenja
animacija, apres-ski in zabava do jutranjih ur

Matrei | Foto:

Smučišče Matrei je del povezanega sistema Grossglockner resort Kals Matrei, zagotavlja dolgo smučarsko sezono, zaradi odličnega zasneževalnega sistema pa je smučanje skozi vso zimo zagotovljeno.

Matrei se nahaja v narodnem parku Visoke Ture in predstavlja popolno zimsko kuliso s čudovitim pogledom na visokogorje.

Schladming (15. 12. - 18. 12. 2016)

Schladming gosti eno najbolj zanimivih in pričakovanih tekem za svetovni pokal. Nočna tekma je pravi smučarski spektakel. | Foto: Schladming gosti eno najbolj zanimivih in pričakovanih tekem za svetovni pokal. Nočna tekma je pravi smučarski spektakel.

Smučarsko odprtje z radiem Aktual:

spali ne boste, ker vas bo čakala "Gajba Puna Piva"
brezplačno testiranje smuči Salomon
športni program, tekmovanje v veleslalomu z bogatimi nagradami ter druga presenečenja
animacija, apres-ski in zabava do jutranjih ur

 

Schladming | Foto:

Ekskluzivno smučarsko središče Schladming je popolna destinacija za malo bolj zahtevne smučarje, saj ponuja malo več zahtevnejših prog, ki se raztezajo kar na 174 kilometrih.

Sodobno smučarsko središče svoji obiskovalcem ponuja 25 žičnic, ki lahko do želene proge prevažajo skoraj 64.000 oseb na uro.

ITALIJA

Kronplatz (14. 12.-18. 12. 2016)

Kronplatz | Foto:

Zdrava zabava v Kronplatzu z Miho Deželakom in DJ Gregorjem

4-dnevna smuka
šola smučanja
rafting na snegu
BREZPLAČNI test smuči Salomon
športni program, tekmovanje v veleslalomu z bogatimi nagradami in druga presenečenja
animacija  in zabava do jutranjih ur

 

Kronplatz je sodobno smučarsko središče, ki je prava izbira tudi za družine z manjšimi otroki. | Foto: Kronplatz je sodobno smučarsko središče, ki je prava izbira tudi za družine z manjšimi otroki.

Kronplatz ponuja več kot 100 kilometrov prog za vse okuse: za majhne nadobudneže, ki bi svoje prve zavoje radi preizkusili v smučarski šoli, do malo bolj izkušenih smučarjev, ki od svoje smučarske destinacije pričakujejo največ. Kronplatz ponuja vse, o čemer ste vedno sanjali. Široka smučišča so pravi snežni raj za ljubitelje carvinga in za vse smučarske začetnike, ki želijo brezskrbno izpeljati vsak novi zavoj.

Cortina d'Ampezzo (11. 12. - 14. 12. 2016)

Cortina d'Ampezzo | Foto:

športni program
tekmovanje v veleslalomu z bogatimi nagradami ter druga presenečenja

animacija, apres-ski in zabava do jutranjih ur

Če želite doživeti smučarsko zakulisje v slogu pravega hollywoodskega filma, potem izberite Cortino d'Ampezzo. Čudovita pokrajina, obdana z gozdovi in tipičnim rdeče obarvanim skalovjem, je prava turistična atrakcija, ki so jo za svojo kuliso večkrat izbrali tudi filmski ustvarjalci.

Cortina se nahaja čisto ob avstrijski meji in ponuja noro smučarsko izkušnjo na več kot 100 kilometrih sodobno pripravljenih prog, najdaljša, ki meri kar sedem kilometrov, bo nedvomno v hipu potešila vašo željo po pristni smučarski pustolovščini.

Cortina d'Ampezzo | Foto:

Cortina je vključena v smučarsko področje Dolomiti Superski – z eno smučarsko karto lahko presmučate kar 1220 kilometrov smučišč.

Cortina velja za eno bolj mondenih središč v Italiji, ponuja več nastanitev v hotelih s petimi zvezdnicami, gostom pa ponuja široko obsmučarsko ponudbo.

 

Če iščete najboljšo destinacijo za letošnje zime, preberite tudi:

Top štiri smučišča v Dolomitih: nikakor se ne boste želeli ustaviti

180 kilometrov smučarske poezije: to je destinacija letošnje zime

Francoski raj za smučarje? S pancerji iz apartmaja takoj na progo.

Dve smučišči, dva pojma popolne smučarije: kaj boste izbrali?
 

 

 

Ne spreglejte