Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

novo leto zabava

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 17.55

8 let

Silvestrovanja po slovenskih mestih na prostem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večer D. Najdaljša noč v letu. Nekateri doma na toplem, drugi dobro podkrepljeni z alkoholom in prešerne volje zaviti v tople šale in kape rajajoč na prostem. Kam in kje, naj se vsak odloči sam.

Tudi letos bodo mesta ponudila pester (predvsem glasbeni) program, ki bo spremljal množice tistih, ki bodo na prostem vstopili v novo leto.

Največ izbire seveda ponuja prestolnica LJUBLJANA. Tam lahko izbirate med štirimi prizorišči. Na Trgu francoske revolucije bo odzvanjala rockersko obarvana glasba. Nastopili bodo Clockwork Psycho, Ludovik material, Demolition group in Zaria. Na Mestnem trgu bosta vse zbrane vokalno razvajali Alenka Godec in Nuša Derenda. Na Pogačarjev trg bodo lahko odšli ljubitelji izvajalcev narodno-zabavne glasbe. Nastopili bodo Ansambel Toplar, Andreja in Ansambel Kolovrat, na Kongresnem trgu pa bodo za zabavo poskrbeli Samuel Lucas, Tanja Žagar in Čuki. Norenje in rajanje ob glasbi se bo na vseh štirih prizoriščih začelo istočasno, in sicer ob 21.30.

V štajerski metropoli MARIBORU bo najbolj pestro dogajanje na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja, kjer bodo nastopili Happy Ol' McWeasel, Alya in Karneval band. Klasičnega ognjemeta ne bo.

V KOPRU bo silvestrovanje potekalo na Pristaniški ulici, kjer bo ves dan Novoletna tržnica, ob 21. uri pa bodo v Taverni prihod novega leta pospremili Stino, Ne Me Jugat in Rudi Bučar.

Tisti, ki vas bo pot zanesla na Dolenjsko, v NOVO MESTO, boste lahko od 22. ure na Glavnem trgu prisluhnili Jožetu Tisuju – DJ Longu, za vrhunec pa bo pol ure pred polnočjo poskrbel Pero Lovšin skupaj z glasbeniki iz svojega ansambla.

Gorenjce (in preostale) bosta v KRANJU na Slovenskem trgu v novo leto popeljala Ansambel Saše Avsenika in Helena Blagne. Praznični program se bo začel ob 22. uri.

Središče MURSKE SOBOTE se bo od 22. ure vrtelo v ritmih glasbenih skupin Blue Planet in Plamen. Sledil bo ognjemet. Silvestrovanja na prostem bodo tudi v RADENCIH in v LJUTOMERU, prav tako bodo z ognjemetom na trgu pred hotelom Elizabeta novo leto pričakali v LENDAVI.

V CELJU se bo že tradicionalno silvestrovalo na Krekovem trgu, kjer bo od 22. ure mogoče prisluhniti nekoliko nostalgično obarvani, a nič manj žurerski glasbi skupine Rok'n'band.

Glasbeni skupini Manouche in Six Pack Čukur & The Hangover Project bosta za zabavo – ta se bo prav tako začela ob 22. uri – poskrbeli v središču SLOVENJ GRADCA. Po odbiti zadnji sekundi starega leta bo Trg svobode zažarel v veličastni laserski predstavi.

NOVA GORICA ponuja dve prizorišči, kjer lahko ob zagotovljeni zabavi vstopite v novo leto. V ogrevanem šotoru na Kidričevi ulici se boste lahko od 21. ure zavrteli v ritmih trenutno najbolj priljubljenega ansambla v Sloveniji, Modrijanov, prav tako od 21. ure pa bo na Bevkovem trgu potekal DJ Time. V luči varčevanja so se odrekli ognjemetu.

Na PTUJU bo silvestrovanje potekalo na najatraktivnejši lokaciji v starem mestnem jedru – na Ptujski mestni tržnici. Za nepozaben vstop v novo leto bosta poskrbela Ansambel Golte in Rebeka Dremelj. Tudi tu ognjemeta letos ne bo.

Ne spreglejte