Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2009,
18.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 26. 6. 2009, 18.46

8 let, 1 mesec

Pripravljeni na pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poletje je čas počitnic in potovanj. A preden se odpravimo, nas čaka pakiranje, ki je velikokrat precej stresno opravilo, posebej če nimamo natančno izdelanega načrta potovanja.

Kaj izbrati, da bomo primerno oblečeni ob vsakem vremenu, koliko parov čevljev vzeti, ali so dovolj ene dolge hlače in koliko puloverjev potrebujemo? Da le ne bomo česa pozabili? Kaj iz domače lekarne moramo vzeti s sabo na pot? To so stvari, s katerimi se obremenjujemo, ko pripravljamo prtljago.

Kovček ali potovalka? Izbrati moramo primeren kovček ali potovalko glede na to, kako in kam potujemo, ter prtljago pripraviti tako, da bo zavzela čim manj prostora. Na voljo so najrazličnejše oblike in materiali, zato se lahko odločimo za potovalko, nahrbtnik, kovček ali torbo za na ramo. Trd kovček nudi več zaščite pred prahom, vlago in najrazličnejšimi pritiski in je najboljši predvsem za potovanja z letalom in avtobusom. Mehki kovčki in potovalke pa naj imajo pri vaši izbiri prednost pri potovanju z avtom in vlakom, ko smo se prisiljeni prilagajati velikosti prtljažnega prostora v avtu ali vlaku. Seveda je pomembno tudi, kam potujete, zato se pri odhodu v oddaljene kraje pozanimajte, kakšno vreme je tam, koliko je vetra in kako pogosto dežuje, saj morate pri pakiranju upoštevati tudi te dejavnike.

Pakirajmo z glavo Polnjenja kovčkov se lotite dovolj zgodaj, ne le nekaj ur pred odhodom, saj je takrat največja verjetnost, da kaj pomembnega pozabite dati vanj, saj ste pod stresom. Da česa ne bi pozabili, je dobro, da si pred tem sestavite seznam stvari, ki jih potrebujete, ki vam bo kasneje pomagal pri zlaganju stvari v potovalno torbo.

Če pakirate v kovček, na dno najprej zložite težje predmete (čevlje, knjige), nanje pa oblačila, ki se najbolj mečkajo. Teža ostalih oblek bo preprečila premikanje in s tem mečkanje. Puloverje in majice prepogibajte po dolžini, da bodo gube manj opazne. Suknjiče zapnite, rokave zložite tako, da sta širina ramen in pasu približno enaki. Oblačila, za katera ni pomembno, če se zmečkajo, potisnite ob robove kovčka in z njimi zapolnite prazne prostore. Takšna oblačila so na primer nogavice, spodnje perilo, pižame, pasovi.

Kozmetiko vedno pospravite v vrečke, zato da v primeru izlitja vaša oblačila ne bodo umazana. V eno vrečko dajte kozmetiko, ki jo boste potrebovali vsak dan (na primer zobno kremo, kremo za obraz, kremo za sončenje, brivsko peno ...), v drugo pa tako, ki jo boste uporabili po potrebi (mazilo za opekline, higienski vložki, krema po pikih komarjev, puder ...)

Če imate stisko s prostorom, raje vzemite več raznovrstnih oblačil in na primer manj bombažnih majic, saj jih lahko v primeru, da vam jih zmanjka, tudi splahnete in ponovno oblečete, medtem ko boste to pri oblačilih, ki so zahtevnejša za pranje in tudi bolj občutljiva, težje storili.

Vsekakor pa ne pozabite na dobro voljo in veliko mero potrpežljivosti, ko boste stali v kolonah ali čakali zaradi zamud letal. Ko boste končno uživali zaslužene počitnice, bodo vse tegobe pozabljene!

Ne spreglejte