Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 4. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial potovanja Banka SKB gotovinski kredit

Torek, 3. 4. 2018, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Po hladni pomladi končno na topli oddih

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Mrzli dnevi so nas že malce izčrpali in vsi se že oziramo za najnovejšimi katalogi prvomajskih počitnic in sanjamo o deželi, kjer bomo s koktajlom v roki mežikali v sonce. Razkrivamo, katere so med najbolj priljubljenimi letošnjimi prvomajskimi destinacijami.

plaža morje počitnice | Foto:

Ko izbiramo idealno destinacijo za prvomajske počitnice, nas ponavadi vodi en pomemben dejavnik – kje je toplo? Potem se poglobimo v cene aranžmajev in letalskih vozovnic.

V ožji krog najljubših dežel in krajev, kjer je zadovoljstvo zagotovljeno, se uvrščajo tisti, kjer so zagotovljeni dih jemajoče dogodivščine, spektakularni razgledi, čudoviti zgodovinski biseri, vrhunska kulinarika in prijetna družba domačinov. Čas je, da rezerviramo prvomajske počitnice. S tem bomo veliko naredili za svoje osebno zadovoljstvo. Potovanja nas osrečujejo in navdihujejo.

Če si maja privoščimo res nepozabno avanturo, bo leto uspešno. Izgovori, da nimamo dovolj denarja, ne pridejo v poštev. Finančne ovire, ki nam onemogočajo, da bi v polni meri užili vse, kar nam svet ponuja, je mogoče premostiti tudi s hitrim gotovinskim posojilom. Vsako priložnost za potovanje je treba zgrabiti z vsemi močmi.

Kam potujemo letos?

V Egipt

 Kompleks piramid v Gizi je znan tudi kot Velike piramide. | Foto: Kompleks piramid v Gizi je znan tudi kot Velike piramide.

… ker je spet čas za to čudovito deželo piramid. Lani so v dolini kraljev južno od Kaira odkrili grobnico s 17 mumijami, za katere so prepričani, da so bili duhovniki ali uradniki. Živeli naj bi v času rimskega imperija. V sušnih nižinah Gize gradijo Veliki egipčanski muzej, kjer bodo še letos kmalu na ogled najlepši zakladi faraonov.

Nujno obiskati: piramide v Gizi, Luksor, Memfis.

Nujno doživeti: plovba po Nilu, potapljanje v Rdečem morju, barantanje na živahnem orientalskem bazarju Khan El Khalili.

Na Havaje

Plaža Little Beach na otoku Maui na Havajih. | Foto: Plaža Little Beach na otoku Maui na Havajih.

… ker moramo doživeti čudovite plaže, toplo morje in izjemno vulkansko pokrajino. Najbolj oddaljeni otoki na svetu, Havaji, na polovici poti med Japonsko in Kalifornijo, so sanjska destinacija za vse ljubitelje narave. Nekateri otoški vrhovi dosegajo tudi nadmorsko višino 4.200 metrov.  

Nujno obiskati: narodni park Volcanoes na glavnem otoku Hawaii, imenovanem tudi Veliki otok, nakupovanja in prireditve v prestolnici Honolulu.

Nujno doživeti: lenarjenje na čudoviti plaži in večerne zabave na otoku Waikiki, opazovanje kitov, žareča lava, ki se izliva v morje na plaži Punaluu Beach Park.

Na Fidži

Sončni zahod na plaži v vasi Matana - okot Kadavu na Fidžiju. | Foto: Sončni zahod na plaži v vasi Matana - okot Kadavu na Fidžiju.

… ker nas bodo otoki arhipelaga Fidži popolnoma prevzeli – bele plaže in resaste palme, ki se skoraj dotikajo kristalno čistega morja, barviti koralni grebeni in obilica zelenja. Če nas mika potapljanje in druženje z delfini ter drugimi morskimi prijatelji, bomo imeli na Fidžiju veliko tovrstnih srečanj. Obiskovalce razvajajo na vsakem koraku in tam se bomo počutili kot pravi tihomorski kralji.

Otočje Fidži sestavlja okrog 300 otočkov. Največja sta Viti Levu in Vanua Levu.

Nujno obiskati: botanični vrtovi in tempelj Sri Siva Subramaniya v mestu Nadi.

Nujno doživeti: pitje tradicionalne pijače kava iz korenin naravnih zelišč in sončni vzhod na najvišjem vrhu otočja Waya Lailai na otoku Yasawas.

Na Sejšele

Baie Beau Vallon - plaža na otoku Mahe na Sejšelih | Foto: Baie Beau Vallon - plaža na otoku Mahe na Sejšelih

… ker velja za izjemno lepo ohranjen tropski raj v Indijskem oceanu. Počitniška letovišča ob turkiznem morju in belih peščenih plažah so primerna tudi za družine. Sejšele sestavlja 115 granitnih in koralnih otokov, mednarodno letališče je na osrednjem otoku Mahé.

Nujno obiskati: narodni park Valle de Mai na otoku Praslin, otoki  La Digues, Silhouette, Frigate in North Island, najlepši sejšelski plaži Anse Lazi in Cote d'Ore.

Nujno doživeti: vrhunska sejšelska kulinarika, potapljanje in odkrivanje živobarvnih tropskih rib, polet z letalom iz Mahéja to Praslina.

Na Bali

Bali, Indonezija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

… ker se imenuje tudi otok bogov. Bali je najbolj znan indonezijski otok in je za mnoge eden najlepših otokov na svetu. Otočje z vulkanskimi gorami je prepleteno z riževimi polji na terasah, povsod so kokosove palme in slikovite vasi. Turizem je najbolj razširjen na južni obali Balija, medtem ko je za potapljače zanimiv predvsem severni del otoka.

Nujno obiskati: jezero Bratan, tempeljski kompleks Ulan Danu, kraljeve toplice Tirta Gangga, surfarska plaža Ulu Watu, ribiška vasice Jimbaran.

Nujno doživeti: plavanje z delfini, občudovanje najlepših slonov, obisk pri tradicionalnem zdravilcu, lokalna tržnica z začimbami.

Če potrebujete finančno podporo

potovanja turist | Foto:

Prenesite si priročnik in poskrbite za urejene osebne finance

Če si potovanja v daljne kraje ne morete privoščiti, vam banka SKB ponuja preprosto rešitev. Privoščite si nepozabne počitnice in odpotujte v svojo sanjsko deželo.

Kratkoročna izposoja denarja je vedno bolj priljubljen in zanesljiv način reševanja finančnih stisk posameznikov.

Posojilo do deset let za nove stranke

turizem potovanja | Foto: Gotovinsko posojilo banke SKB z odplačilno dobo do deset let je namenjen novim strankam banke SKB. Prednosti gotovinskega posojila:

  • fiksna obrestna mera, ki je enaka celotno obdobje odplačevanja posojila. Tako niste izpostavljeni rasti referenčne obrestne mere (npr. Euriborju),
  • ob najemu posojila hkrati izberite ustrezno zavarovanje, banka SKB pa obrestno mero še dodatno zniža:
    • Zavarovanje za primer brezposelnosti,
    • Življenjsko zavarovanje,
    • Avtomobilsko zavarovanje.

Še niste stranka banke SKB?

Pridružite se banki SKB in za dobrodošlico vas do 31. 5. 2018 čakajo številne ugodnosti, med drugim tudi nižji stroški odobritve gotovinskega posojila.

Vsi, ki boste do 31. 5. 2018 v banki SKB odprli Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski osebni račun, boste imeli 50 odstotkov nižje stroške odobritve posojila.

 

Informativni izračun gotovinskega kredita za znesek 5.000 EUR s spremenljivo obrestno mero za nove stranke SKB:

  • doba odplačila: 36 mesecev
  • spremenljiva obrestna mera: 3-mesečni Euribor + 4,70%
  • skupna obrestna mera: 4,70%
  • Efektivna obrestna mera (EOM): 7,58%
  • mesečna obveznost: 149,18 EUR
  • skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 5.577,75 EUR

 Informativni izračun kredita upošteva:

  • izračun je narejen za kreditojemalca, ki v času akcije do 31. 5. 2018 v SKB odpre Standardni osebni račun in nanj prične prejemati svoje prihodke;
  • kredit se lahko obrestuje s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Pri fiksni obrestni meri se ta ne spreminja celotno odplačilno dobo, spremenljiva obrestna mera pa se spreminja celotno odplačilno dobo. Sestavljena je iz referenčne obrestne mere 3-mesečni Euribor in fiksnega pribitka. Sprememba referenčne obrestne mere neposredno vpliva na spremembo pogodbene obrestne mere, v primeru njenega dviga se lahko znatno spremeni mesečna anuiteta in s tem tudi skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec. Dnevna vrednost referenčne obrestne mere je objavljena na Reutersovi spletni strani EURIBOR01. Banka3-mesečni Euribor objavlja tudi na spletnih straneh www.skb.si in v vseh poslovalnicah SKB. Referenčno obrestna mera 3-mesečni Euribor na dan 21. 2. 2018 znaša -0,329 %. Če je referenčna obrestna mera negativna, se šteje, da le-ta znaša 0,00 %.
  • efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita. Izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 21. 2. 2018. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene. Izračun je narejen za primer kredita brez zavarovanja;
  • mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 EUR mesečno, vodenja kredita pa 2,40 EUR mesečno;
  • strošek odobritve kredita znaša 42,50 EUR;
  • skupni stroški kredita znašajo 577,75 EUR;
  • v izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita;
  • Obrestna mera se v času akcije lahko spremeni;
  • izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.

 

Nova ponudba hitrega gotovinskega posojila do pet let

Za obstoječe stranke banke SKB pa je na voljo nova ponudba hitrega gotovinskega posojila banke SKB, ki v nekaj korakih omogoča hitro pridobitev premostitvene gotovine.

Višina hitrega gotovinskega posojila SKB Banke je navzgor omejena z desetimi tisočaki, kar pokrije vrsto neuresničenih želja, popotniških hrepenenj ali pa zgolj nepredvidenih izdatkov, ki lahko doletijo posameznika. Prednosti hitrega gotovinskega posojila:

  • turizem potovanja | Foto: za stranke SKB,
  • od treh mesecev do petih let,
  • do deset tisoč evrov,
  • fiksna obrestna mera,
  • potrjevanje dokumentacije pri delodajalcu ni potrebno,
  • v posojilno sposobnost štejejo nakazila plače ali pokojnine in lahko tudi nekateri drugi prilivi (otroški dodatek, avtorski honorar, vračilo potnih stroškov …),
  • preprosto odplačevanje, saj mesečne obveznosti odplačujete z neposrednimi plačili z osebnega računa,
  • vlogo za posojilo lahko preprosto oddate prek SKB NET spletne banke ali MOJ@SKB mobilne banke ali v katerikoli poslovalnici SKB.

 

Pot do urejenih osebnih financ je lažja, če imamo dober načrt, cilj pa je s pravim "zemljevidom" dosegljiv hitreje in z manj stresa.

Prenesite si priročnik o urejenih osebnih financah.

Ne spreglejte