Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 12. 2016,
8.05

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Kompas

Natisni članek

potovanje počitnice dopust Hrvaška advertorial Kompas

Torek, 20. 12. 2016, 8.05

2 meseca, 2 tedna

Na Hrvaškem je že vroče

Vsebino omogoča Kompas

Ob kateri prelepi plaži boste letos pili prvi dopustniški koktajl? Na enem od tisočih otočkov ob hrvaški obali ali na enem od številnih mediteranskih biserov?

hrvaška morje plaža jadran | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Jadranska obala s 5.800 kilometri plaž in 1.200 otočki velja za enega prijetnejših evropskih kotičkov za preživljanje počitnic. To dokazuje tudi dejstvo, da se največ Slovencev za poletni dopust najraje odpravi prav na Hrvaško.

Ne glede na to, kateri del obale je vaš najljubši – slovenska obala, slikovita Istra, romantični Kvarner, edinstvena Dalmacija, pristna Bosna in Hercegovina ter mondena Črna Gora – povsod si lahko ustvarite dopust v morskem vzdušju. Nekaterim bolj prijajo čarobna istrska ribiška mesta, medtem ko se ljoubitelji samote raje podajo na katerega od kvarnerskih otokov. Raznolikost jadranske obale prepriča tako ljubitelje bolj nedostopnih skalnatih plaž, peščenih zalivov in prodnatih kopališč.

Med najlepšimi hrvaškimi plažami je nekaj takšnih, ki imajo tudi v svetovnem merilu bolj malo tekmecev: Dugi otok s plažo Sakarun, plaža Stiniva na Visu, Baška na Krku, Novalja na Pagu, dubrovniška mestna plaža, Lubenice na Cresu, Bol na Braču, Brela v južni Dalmaciji in številne druge, ki na žalost ali srečo nimajo imen.

Plaža Bellevue, Dubrovnik | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Letošnji hit: pravljična Makarska

Najbolj znano turistično območje srednje Dalmacije, Makarska, nikoli ne razočara. Živahna mesta in prikupne plaže v zaledju gore Biokovo so pravi recept za vrhunske počitnice. Od Brele na severu do Gradca na jugu se v številnih zalivih blešči kristalno čisto morje.

V mestu Makarska med polotokoma Osejava in Sveti Peter si lahko v frančiškanskem samostanu ogledate muzej rib, rakov in školjk, v poletnih mesecih lahko uživate v poletnih dalmatinskih feštah, na Jazz festivalu. Če si zaželimo malce gorskega oddiha, se lahko odpravimo na eno od številnih planinskim poti v narodnem parku Biokovo. Najvišji vrh Sv. Jurij je s 1.762 metri nadmorske višine ponuja čudovite razglede na Makarsko riviero.

Mesto z eno najdaljših obmorskih promenad na Jadranu

Vodice v širokem zalivu šibeniške riviere slovijo po živahnem mestnem utripu in bogati turistični ponudbi. Če obožujete večerne sprehode ob jadranski obali, potem so Vodice prava izbira, saj se lahko pohvalijo z eno najdaljših obmorskih promenad na Jadranu.

Med številnimi turističnimi znamenitostmi, ki jih je nujno treba obiskati v Vodicah, so cerkev Marije Karmel, Ćorić stolp, cerkev Sv. križa, župnijska cerkev Sv. križa z  zvonikom in cerkev Sv. Ilia preroka.

Vodice so med prejemniki nagrade Cvet turizma, ki jo podeljujejo krajem s privlačno turistično ponudbo. Marina v Vodicah pa je prejela nagrado Modra zastava.

Med plažami, ki jih ne smete spregledati, sta Hangar in Plava plaža, v bližini mesta pa se nahajajo Nacionalni park Krka, Narodni park Kornati, naravni park Vransko jezero, Skradin, Šibenik, otok Prvić in številna arheološka mesta, ki jih je vredno obiskati.

Kam boste odložili svoj ležalnik?

Hrvaška zaradi izjemne priljubljenosti vsako leto dobesedno poka po šivih, zato je modro že danes misliti na to, kam bomo odložili svoj ležalnik in kopalno brisačo.

Na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v Črni gori je že mogoče rezervirati first minute počitnice. Tako si lahko z nekaj načrtovanja uresničite želje za prihodnje poletne počitnice.

Pri Kompasu so pripravili nekaj vabljivih first minute ponudb za Jadran 2017 – v Medulinu, Rabcu in Vodicah. Potovalna agencija Kompas pri first minute ponudbah za Jadran ponuja:

- do 40 odstotkov popusta za zgodnje prijave do 31. 12. 2016,

- ponekod lahko tudi do dva otroka do 14 let bivata brezplačno,

- prvih 50 prijavljenih bo prejelo brezplačni avtobusni prevoz do določenih objektov

- prvih 50 prijavljenih bo lahko parkiralo brezplačno,

- brezplačna povratna trajektna vozovnica (za prijave do 31. 1. 2017),

- garancija najnižje cene za rezervacije do 28. 2. 2017,

- brezplačna odpoved rezervacije do 45 dni pred odhodom in

- visok gotovinski popust.

 

Tudi Španija, Italija, Grčija in Turčija vabijo na first minute počitnice

grčija morje plaža mediteran počitnice | Foto:

Bi si letos radi privoščili malce drugačen oddih? Potem prelistajte katalog ponudbe first minute počitnic za Mediteran 2017.

Potovalna agencija Kompas pri first minute ponudbah za Mediteran ponuja:

- do 670 evrov popusta za zgodnje prijave do 31. 1. 2017,

- otrok do 18 let brezplačno pri določenih objektih,

- prvih 50 prijavljenih bo na pot odšlo brezplačno (organiziran prevoz do letališča Ljubljana in nazaj),

- prvih 50 prijavljenih bo parkiralo brezplačno,

- garancija najnižje cene za rezervacije do 28. 2. 2017,

- brezplačna odpoved rezervacije do 45 dni pred odhodom,

- visok gotovinski popust.

 

Pridite v katerokoli Kompasovo poslovalnico in povejte, da ste članek videli na Siol.net. Ob rezervaciji hotela do 31. 12. 2016 vam bomo podarili še dve brezplačni vstopnici za Planico 2017* (*četrtkov program). Ponudba velja samo za polnoletne osebe.
Ne spreglejte