Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
10.50

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Počitnice.si potovanje Havana Kuba dopust počitnice PR članek

Petek, 10. 11. 2023, 10.50

5 mesecev, 1 teden

Kuba – popolno potovanje po TOP ceni!

Oglasno sporočilo

Dovolite, da vas to zimo prevzameta vonj cigar in sladkoba belega ruma, zabavajte se z vedno nasmejanimi domačini in pozabite na skrbi. "Viva la Cuba", čas je za počitnice na Kubi!

shutterstock_563622055 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kuba je otoška državica sredi Karibov, ki že od časa revolucije Fidela Castra in njegovih tovarišev leta 1959 živi močno izolirano, vzporedno življenje. Že med kratkim sprehodom po glasnih ulicah glavnega mesta Havane, polnega brezhibno ohranjenih ameriških oldtimerjev, dobite občutek, da se je tu čas ustavil nekje sredi prejšnjega stoletja. No, na nek način se je, saj se Kuba zaradi svoje stroge komunistične kulture v zadnjih petdesetih letih ni bistveno spreminjala. Vsaj na prvi pogled.

A tudi Kuba se razvija – sicer počasi, v svojem ritmu, toda precej zanesljivo. Če ste si torej kdaj želeli okusiti pristno kubansko vzdušje, je skrajni čas, da rezervirate nepozabno počitniško izkušnjo na Kubi in si privoščite popolno kombinacijo raziskovanja Havane ter uživanja na najlepših plažah tega sveta – v mondenem letovišču Varadero!

Doživite nepozabno počitniško avanturo na Kubi s Počitnice.si! Na info@pocitnice.si nam pošljite željeni termin odhoda, število nočitev, število in starost potnikov ter želje glede hotelske namestitve in že v nekaj urah vam bomo poslali najugodnejše paketne ponudbe za Kubo!

Za več informacij nas lahko pokličete na telefonsko številko 01/280 30 00 ali nas obiščete v naših fizičnih poslovalnicah, v nakupovalnih središčih Supernova Rudnik v Ljubljani in Supernova Kranj Primskovo. 

Zakaj na Kubo?

Kuba je dežela najlepših plaž na svetu, ruma, kokteljov, cigar, plesa in vedno nasmejanih prijaznih ljudi. Velja za popolno počitniško destinacijo skozi vse leto, a zimski meseci so zaradi ugodne klime še posebej primerni za počitniški oddih na tem največjem karibskem otoku, ki se lahko pohvali z belimi peščenimi plažami, turkiznim morjem in bujno zeleno notranjostjo!

Na Počitnice.si vam organiziramo oddih na Kubi po vaši meri! To pomeni, da lahko sami izbirate, koliko noči želite bivati, na katerem delu otoka in kaj želite početi v času svojega dopustovanja. Uredimo vam tudi vizo za vstop na Kubo, poskrbimo za vse namestitve, prevoze med hoteli in kraji, prav tako vam lahko organiziramo tudi izlete, na katerih boste dobili popolno predstavo o kubanskem življenju!

shutterstock_1121292995 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kako na Kubo?

Na Kubo lahko s Počitnice.si poletite trikrat na teden iz Benetk, organiziramo lahko tudi let z Dunaja, iz Zagreba, Ljubljane ali Munchna. Pri tem lahko izbirate med dvema osnovnima možnostima: bodisi si privoščite prave sproščujoče počitnice v kakovostnih hotelih luksuznega letovišča Varadero 4* in 5* ter super all inclusive ponudbo bodisi najprej v nekaj dneh dodobra raziščete Havano in občutite pristno kubansko gostoljubnost z bivanjem v Casa Pariculares, nato pa se predate počitniškemu uživanju na plažah Varadera.

Casa Particulares so v zasebne penzione preurejeni tipični kubanski domovi, ki se nahajajo v starem delu Havane in v katerih domačini velikodušno gostijo tujce ter jim nudijo vpogled v svoj vsakdan. Ker na Počitnice.si organiziramo potovanja na Kubo že vrsto let, smo si pridobili zaupanje domačinov in vam lahko zagotovimo nepozabno izkušnjo pri preizkušenih ter zanesljivih gostiteljih, ki vam poleg prenočišča nudijo še tipičen kubanski zajtrk.

shutterstock_702307909 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Privoščite si od 7- do 14-dnevno pustolovščino na Kubi s Počitnice.si že od 1.599 eur/osebo z letalom iz Benetk! Preživite dan ali dva v prestolnici Havani, da začutite pristno kubansko življenje, nato pa se prepustite užitkom all inclusive ponudbe v izbranem resortu počitniškega letovišča Varadero!

Več informacij dobite TUKAJ, za konkretno ponudbo pa pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si oziroma pokličite 01/280 30 00! 

Zakaj Kube ni pametno raziskovati v lastni režiji?

Kljub izolaciji in revščini velja Kuba za varno državo, zato se na počitnice lahko odpravite brez skrbi. Tudi v lastni režiji. Zavedati pa se je treba, da lahko prav zaradi ameriških sankcij v kubanskih trgovinah hitro zmanjka tudi najosnovnejših živil, prav tako ni enostavno najeti izpravnega in zanesljivega avtomobila za samostojno raziskovanje otoka. Internet je na Kubi prava redkost, tako da tudi na spletno navigacijo ne gre računati. Lokalni promet deluje, a je treba biti pri nakupu vozovnic izjemno previden, saj jih lahko hitro preplačate, prav tako je treba računati tudi z zamudami, saj se na Kubi nikomur nikamor ne mudi.

shutterstock_1114951313 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Zakaj bi si torej na dopustu ustvarjali dodaten stres, ko pa lahko za vse našteto poskrbijo drugi?

Preglejte ponudbo počitniških paketov na Kubi TUKAJ ali sporočite željeni datum, število in organizacijo dni ter število oseb na info@pocitnice.si in v nekaj urah boste prejeli seznam najboljših ponudb za popoln oddih sredi Karibov!

Havana + Varadero = popolne počitnice na Kubi

Na Počitnice.si smo prepotovali dobršen del sveta in z gotovostjo lahko trdimo, da je Kuba edinstven košček našega planeta. Prav zato svetujemo, da nepozaben oddih na sanjskih belih peščenih plažah začnete s kančkom pristnega kubanskega vsakdana in najprej dva dni preživite v prestolnici Havani!

Havana je izredno barvito, živahno mesto, ki nikoli ne spi. Po legendi naj bi Španci, ko so prvič pluli okoli otoka, naleteli na prelepo Indijanko, ki je sedela na skali. Ime ji je bilo Habana in mesto še dandanes nosi njeno ime. Za osnovni ogled Havane je dovolj ena nočitev, če pa želite doživeti več pristnega vzdušja in si morda ogledati tudi Viñales, znan po plantažah tobaka, pa se splača v kubanski prestolnici ostati vsaj dve noči. Na ogled glavnih znamenitosti Havane se lahko podate z organiziranimi vožnjami v klasičnih odprtih ameriških avtomobilih. Obiskati velja muzej izdelave ruma, muzej revolucije in tovarno cigar, zvečer pa se odpravite na ulice in zavijte v kakšen bar ter se z domačini zavrtite v tipičnih kubanskih ritmih!

Varadero | Foto: Počitnice.si Foto: Počitnice.si

Naj bo to po nekajdnevnem raziskovanju Havane ali neposredno z letališča – Varadero bo zagotovo vrhunec vašega počitnikovanja na Kubi. Gre za polotok, ki je od Havane oddaljen tri ure vožnje z avtobusom in velja za najbolj priljubljeno kubansko letovišče. Pohvali se lahko z izjemnim naborom prekrasnih 4* ali 5* hotelov z all inclusive ponudbo ob čudoviti peščeni plaži, ki jo boža toplo karibsko morje. Sprostitev ob hotelskih bazenih ali na plaži Varadera lahko čudovito dopolnite s številnimi vodnimi športi ter se podate na odkrivanje bližnjih koralnih grebenov, ki nudijo vpogled v bogato podvodno življenje.

Poleg tega Varadero predstavlja popolno izhodišče za izlet v Cienfuegos in Trinidad, ki slovita po svoji kolonialni arhitekturi. Tu se boste vrnili sto let v preteklost in izvedeli, kakšno je dandanes življenje brez interneta in nakupovalnih centrov. Prava pustolovščina bo tudi obisk nacionalnega parka Topes de Collantes, kjer si lahko privoščite treking po parku, polnem bujnega rastlinja, jam, sotesk, kanjonov in potokov, ter se za nagrado osvežite v tolmunih gorske reke. Ustaviti se velja tudi v mestecu Santa Clara, kjer se nahaja  mavzolej revolucionarja Che Guevare, pomembne osebnosti kubanske revolucije, katerega podoba je postala vseprisoten protikulturni simbol upora v popularni kulturi.

Mislite, da vaš proračun ne zmore pokriti počitnic na Kubi? Naj vas prepričamo v nasprotno! Preverite našo bogato ponudbo TUKAJ ali pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si in dovolite, da vam pomagamo najti nepozaben zimski oddih na Kubi! 

Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si d. o. o

Ne spreglejte