Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

turisti luksuz slovenski hoteli

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 15.09

8 let

Kaj petičnim smučarskim gostom ponujajo slovenski hoteli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ponudba luksuznih storitev je skromna. So soba za varuško, garaža za avtomobil in wellness tisto, kar privablja premožne goste, ki pridejo v Slovenijo na smučarski oddih?

Po besedah hotelirjev iz slovenskih smučarskih središč so najbolj petični gostje Rusi, zahtevni pa so tudi angleški, italijanski in nemški gostje. Med najbolj zanimive želje lahko prištejemo individualne izlete (tudi do Benetk) in sobe za varuške, povezane z otroškimi. V zimski sezoni pa gostov nič manj kot snežne strmine ne zanima sproščanje v bazenih, savnah in na masažah.

Kaj ponuja blejski hotel s petimi zvezdicami? Grand Hotel Toplice je edini petzvezdnični hotel na Bledu in prvi slovenski hotel, ki je postal član mednarodne verige luksuznih hotelov Small Luxury Hotels of the World.

Največ petičnih gostov v zimski sezoni prihaja iz Rusije, Italije in Anglije. Ruski gostje povprašujejo po ekskluzivnih wellness storitvah in tretmajih. Odločajo se za individualno učenje smučanja, za goste pa poskrbijo tudi s prevozom do smučišč in rekreacijskih točk. Tistim, ki ne smučajo ali želijo dlje od blejske zimske idile, na željo organizirajo individualne izlete - predvsem v Benetke, Postojno, Lipico in Portorož.

Petični angleški gostje imajo raje izlete v skupinah, smuča jih manj, večinoma pa se sprehajajo, pravi Barbara Stopinšek, vodja odnosov z javnostmi v podjetju Sava Turizem. Za suito s pogledom na Blejsko jezero, ki obsega do 65 kvadratnih metrov, je sicer treba odšteti okoli 250 evrov na noč.

Brez Kanina tudi brez smučarjev Prav posebno razkošje pa nudijo počitniške hiše Nebesa nad Kobaridom. Štiri hiše s teraso ležijo okoli 900 metrov nad morjem, s hriba pa se razteza razgled na dolino reke Soče in okoliške gore.

Hiške so opremljene s kuhinjo, družabnim prostorom z ognjiščem, vinsko kletjo in wellnessom. Za nočitev v hišici je treba odšteti med 216 in 270 evrov na dan, odvisno od sezone.

Lastnik Bojan Roš pravi, da zaradi zaprtega smučišča Kanin smučarji k njim ne zahajajo, se pa njihovi gostje – Slovenci, Nemci, Američani in Angleži – pozimi posvečajo pohodništvu, teku na smučeh ali smučajo v prostem slogu. Radi pa se sproščajo tudi v savnah.

Rogla goste vabi z novim, 400 kvadratnih metrov velikim wellness središčem Smučišče na Rogli privablja tako domače kot tuje goste iz Rusije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Tisti bolj zahtevni pričakujejo visokokakovostne storitve in individualni pristop, nam je pojasnila vodja prodaje v hotelski verigi Unitur Simona Kalan.

Tudi na Rogli gostom veliko pomeni kombinacija rekreacije na snegu in sproščanja z wellness storitvami in masažami. V hotelu Atrij lahko gostje izbirajo med dvema suitama – Gala in Gala Prestige. Prva obsega sobo s finsko savno, masažno kadjo in ogretim keramičnim ležiščem, druga, večja suita, pa ob finski savni in masažni prhi ponuja še masažno kad na zunanji terasi. Cene tridnevnega bivanja v omenjenih suitah se začnejo pri slabih 300 evrih na osebo.

V tej sezoni lahko gostje uživajo v novem, 400 kvadratnih metrov velikem wellness centru. Ta obsega masažni bazen, tople in hladne kopeli, parno savno s pohorskimi zelišči, finsko, bio savno in savno s solnimi kristali, pa tudi panoramsko savno in masažni bazen na terasi.

V Kranjski Gori petičneži zahtevajo sobe z razgledom na Julijce V hotelski verigi Hit Holidays je pet hotelov in apartmajska hiša. Gostje, ki cenijo mir, udobje, prostorne sobe in bogato dodatno ponudbo, se navdušujejo nad hotelom Špik v Gozdu - Martuljku. Njegova posebnost je alpski wellness s petimi tematskimi sobami (voda, les, ogenj, zemlja in kovina).

V času zimske sezone je najbolj priljubljen hotel Ramada Resort (nekdanji hotel Larix) neposredno ob kranjskogorskem smučišču. Petični gostje – največ takšnih prihaja iz Rusije, Srbije in Hrvaške, najde pa se tudi kakšen zahteven Slovenec – največkrat zahtevajo prostornejše sobe višje kategorije z razgledom na Julijce. Ker družine s seboj pogosto pripeljejo varuške, želijo tudi sobe, ki so povezane z otroškimi.

Vodja marketinga v verigi Hit Holidays Polonca Bračnar je razkrila še, da petičneži želijo tudi posebne mize v restavracijah (ob oknu ali točno določenem mestu), svojih jeklenih konjičkov pa ne puščajo na prostem, ampak želijo parkirati v garažah.

Celjska koča privablja predvsem dnevne goste Na Celjski koči je večina gostov dnevnih, takih, ki pridejo na pohod ali smuko. Tujci prihajajo iz Madžarske, Nemčije in Poljske. Najdražja je nočitev v povezani oziroma družinski sobi, za katero je treba odšteti 120 evrov, druge storitve pa gostje doplačajo. Kakšnih zanimivih zahtev gostov še niso imeli, si pa pari radi privoščijo razvajanja v dvoje, nam je povedala vodja marketinga in recepcije Nina Kavčič.

Do najvišje ležečega hotela le z žičnico Tudi v najvišje ležečem hotelu v Sloveniji tik ob smučišču na Krvavcu je zelo zahtevnih gostov malo, saj gre za hribovski hotel. Gostje so večinoma povratniki, ki vedo, kaj lahko pričakujejo. Za tiste bolj petične – med tujci je največ Čehov, Hrvatov in Madžarov – sta na voljo dva deluks apartmaja, gostje pa se radi sprostijo v wellnessu.

Tujce, ki na Krvavcu letujejo prvič, najbolj preseneti to, da svojega jeklenega konjička ne morejo parkirati ob hotelu, temveč se morajo na višino 1600 metrov povzpeti z žičnico, pravi Nataša Borojevič iz tamkajšnjega hotela.

Ne spreglejte