Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
16.29

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Pjongčang 2018 družina partnerstvo Jakov Fak Jakov Fak

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 16.29

6 let, 2 meseca

Zaročenka Jakova Faka: Doma govorimo hrvaško, v javnosti slovensko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Jakov Fak | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Samo partnerji in partnerice vrhunskih športnikov vedo, kakšne so sladkosti in izzivi življenja z ljudmi takega formata, preostali lahko le sklepamo in predvidevamo. Življenje s športnim asom dobro pozna tudi Matea Korenić, zaročenka biatlonca Jakova Faka, ki je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil svojo drugo olimpijsko medaljo, prvo za Slovenijo.

"Veliko je odrekanja, sklepanja kompromisov in odsotnosti. Nismo veliko skupaj, zato vsaka minuta šteje," je glavne poudarke življenja z vrhunskim športnikom povzela Hrvatica Matea Korenić, zaročenka Jakova Faka, ki se je v družbi njune prvorojenke Mile udeležila sprejema pred novim domovanjem družine Fak v Lescah na Gorenjskem.

Nov dom so si ustvarili v Lescah na Gorenjskem, od koder ni daleč do tekaškega in biatlonskega poligona na Pokljuki. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nov dom so si ustvarili v Lescah na Gorenjskem, od koder ni daleč do tekaškega in biatlonskega poligona na Pokljuki. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Lansko sezono je bil Jaka zaradi bolezni veliko doma, letošnja sezona pa je drugačna, prva, odkar se nama je rodila Mila, večino časa pa sem jo preživela sama s hčerko. Najini starši živijo na Hrvaškem, zato ne moreva računati na pomoč pri varstvu," je pripovedovala v lepi slovenščini.

Njuna leto in pol stara hči Mila, ki je nočeta izpostavljati medijem, zato njene fotografije na spletu in v časopisih najbrž ne boste našli, raje kot biatlonske tekme gleda risanke. "Za biatlon je še premajhna, zdaj jo zanimajo samo risanke," je namignila Matea, ki vezi s Hrvaško neguje tudi s komunikacijo z zaročencem.

"Vedno se pogovarjava hrvaško, medtem ko s hčerko govoriva v obeh jezikih. Doma hrvaško, v javnosti pa slovensko," je razkrila. 

 

Enjoy the last day of the year 2017. #trainingtime #biathlon #snowfun #mybabygirl

A post shared by Jakov Fak_official (@jakovfakofficial) on

Ne spreglejte