Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

MIK Siol z vami na dopustu

Torek, 5. 7. 2016, 15.41

6 let, 7 mesecev

Pri Mikovi karavani srčnega smeha #reportaža

To so srečneži, ki so jih letos izbrali za brezplačno počitnikovanje ob morju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Debeli rtič kolonika Mik

Tadej in Ivo iz Maribora se bosta prvi šolski dan lahko prvič hvalila, da sta tudi onadva počitnikovala na morju. Da nista nič drugačna od sošolcev, ki jim je to del poletne rutine. Da najraje skačeta v vodo, ližeta sladoled, no, pa tudi lumparije rada ušpičita, sta se pohvalila med našim obiskom Mikove karavane srčnega smeha v Mladinskem zdravilišču Rdečega križa na Debelem rtiču, ki letos šteje rekordnih 200 otrok.

Prav toliko se jih bo namreč v teh dneh zvrstilo v mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa na Debelem rtiču. Vse to po zaslugi zaposlenih v podjetju MIK Celje, ki so konec aprila po dolgem in počez prekolesarili Slovenijo, zraven pa spodbujali k donacijam. Mnogi bodo to desetdnevno brezskrbno veselje doživeli prvič, mnogi so že spletli nova prijateljstva, nekateri sploh nikoli več ne bi šli domov.

58 tisočakov vredna finančna injekcija

V teh dneh v počitniškem paradižu Rdečega križa na Debelem rtiču počitnikuje prva polovica otrok, ki brez finančne injekcije podjetja Mik, ki je doniralo 58 tisoč evrov, morja od blizu morda sploh ne bi videla. Gre za osnovnošolce iz okolice Celja, Murske Sobote, Maribora in Slovenske Bistrice, ki jih bodo v prihodnjem tednu nadomestili otroci iz središča Celja, Novega mesta, Kranja, Nove Gorice in Izole. Počitnikovali bodo deset dni.

"To so posebni otroci"

"To so posebni otroci," nam je povedala Teja Vrečko Luknar, vodja marketinga v Miku, sicer pa vodja letovanja otrok na Debelem rtiču. "Želimo, da verjamejo, da so tukaj zato, ker so bili izbrani, in ne zato, ker morda živijo v težjih socialnih razmerah," je pojasnila Vrečko Luknarjeva, ki se je otroci z letovanja spomnijo tudi v zimskih prazničnih dneh, ko ji pošljejo voščilnico za srečno novo leto.

Ples presenečenja za obiskovalce. Kliknite za ogled videa!

Vsi imajo enake možnosti, tudi če jih v resnici nimajo

Vzgojitelji se trudijo, da imajo vsi otroci, ki pri njih letujejo, enake možnosti. To pomeni, da diskretno preverijo, ali otrokom v prtljagi kaj manjka, in če jim, jim to sami dokupijo. "Morda jim manjkata zobna ščetka ali kopalke, pa jim jih priskrbimo mi. Enako velja za žepnino. Tudi to jim zagotovimo, pomaga nam tudi Rdeči križ. Ko gremo na sladoled, si ga lahko privoščijo vsi. Vsi so enakopravni," je dejala.

"Oni menijo, da so tukaj zato, ker so nagrajeni, in ne zato, ker imajo morda starši težave. Zato ker so jih v šoli izbrali kot tiste, ki si zaslužijo brezplačne počitnice. Ti otroci imajo občutek, da so nekaj posebnega, in ta občutek skušamo ohranjati ves čas, ki ga preživijo z nami. Otroci so veseli, razigrani in imamo se krasno," je zatrdila.

Kaj vse je povedala Teja Vrečko Luknar, si oglejte v #video

Nad toplim sprejemom otrok, ki so za obiskovalce iz Mika pripravili posebno plesno točko ter svojim donatorjem narisali srca z zahvalami, je bil navdušen tudi prvi mož podjetja Mik Celje Franci Pliberšek, ki je tokrat že enajstič obiskal otroke, ki uživajo v Mikovi karavani srčnega smeha. Želel je spoznati, kako živijo, kaj počnejo … Otroke je obiskal tudi novi predsednik Rdečega križa, nekdanji zdravstveni minister Dušan Keber.

Franci Pliberšek o tem, kako uspešne poslovneže spodbuditi k donacijam, in kako smo se mu s Siolovim žarkom pridružili tudi na Siol.net #video

 

Oglejte si plesno presenečenje, ki so ga pripravili otroci iz Mikove karavane srčnega smeha #video

Ne spreglejte