Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
12.35

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bridget Jones

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 12.35

1 mesec, 3 tedne

Kaj je Bridget Jones naučila ženske?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lahko jo ljubite ali sovražite, ampak dejstvo je, da je Bridget Jones v svojih dnevnikih ženske naučila marsičesa. Pripravili smo kratek seznam njenih pametnih nasvetov.

Imejte svoje stanovanje Ko imate svoje stanovanje, ste gospodarica položaja in svojega razmerja. Ni vam treba eksperimentirati po hotelskih sobah in skrbeti, kakšen bo račun, poleg tega pa lahko doma počnete vse, kar hočete, z vsemi zvoki, ki spadajo zraven.

Ne zaprite si vseh vrat Kot bi rekla Bridget: nikoli ne veste, kaj oziroma kdo vas čaka za naslednjim vogalom, zato se na začetku odnosa ne zavežite k strogi ekskluzivnosti in zaigrajte na drugačne karte – ostanite mirni, ko zagledate svojega (novega) moškega, tudi če vam razbija srce, naj ugiba, koliko ste zaljubljeni. Če je pravi za vas, vam bo to že sam pokazal.

Finančna neodvisnost šteje Čeprav je imela cel kup težav sama s seboj, Bridget nikoli ni živela na račun Darcyja ali Cleaverja, od njiju si niti ni izposojala denarja, nasprotno, vedno je bila neodvisna, kar ji je dajalo moč in samozavest v razmerju, poleg tega pa je bila še ponosna sama nase. Dober vzgled!

Prijatelji so zelo pomembni Imeti svoj krog prijateljev, ki vas ščitijo, razumejo, jokajo in se smejejo z vami in ne obsojajo vaše romantične izbire, je zelo zdravo. Prav pride tudi, da jih takoj na začetku popolnoma ne vpletete v novo razmerje, kajti če se izjalovi, se lahko zgodi, da boste morali svoje najboljše prijatelje deliti z bivšim. Fuj!

Ne sodite moškega po puloverju Pravzaprav bi si lahko izposodili tudi rek, da se knjige ne ocenjuje po platnicah, kar vam bo prišlo še kako prav, tudi če ne prenesete božičnega puloverja svojega novega fanta ali njegovih usnjenih hlač. Saj veste, to bo slej ko prej šlo stran, vi pa boste ostali.

Ne pozabite na kariero Ne glede na to, kakšne težave je imela s svojima simpatijama, ni Bridget Jones nikoli zanemarila svoje kariere, čeprav bi jo pri vsej zatreskanosti in zmedenosti lahko, vendar pa bi pozneje (ob streznitvi) obžalovala poslovne priložnosti, ki jih je zamudila. Če imate preveč romantične energije, se naučite, kako jo usmeriti v delo, in tako povečajte svoj trud, svojo učinkovitost, svoj zaslužek.

Bodite, kar ste Čeprav Bridget pri sebi moti tisoč in ena stvar, je vseeno očitno, da se v svoji koži pravzaprav počuti dobro in se z malenkostmi ne obremenjuje, kar je zelo privlačno in ljubko. Bistvo: če si želite nositi spodnje hlačke za stare mame, izvolite, povejte, kar si mislite, in zaupajte v ta svet.

Vi začnite Moškim so ženske, ki se odkrito trudijo za nekaj, kar jim je všeč, seksi, vsaj če gre za prave moške, ki ne potrebujejo tihih mišk, da bi se počutili pomembne. In pravi moški je tisti, ki ga vi hočete, zato naredite sami prvi korak.

Ne obstaja samo on Čeprav zaljubljenci mislijo samo na to, kdaj bodo spet videli partnerja, slišali njegov glas in se ljubili z njim, to še ne pomeni, da za druge reči ni več prostora. Treba je ohraniti ravnovesje med svojo ljubeznijo in svojim življenjem, zato ne pozabite, da imate prijatelje, ure joge in konec tedna, ki ga nameravate preživeti s svojo družino. Boste videli, da vas bo moški tako še bolj pogrešal.

Pustite šefa pri miru Afera na delovnem mestu, sploh z nadrejenim, ni nikoli dobra ideja. Kar spomnite se Bridget, kako je trpela, ko se je afera z njenim šefom izpela, ampak zanjo je bil to premik naprej, saj si je poiskala novo, boljšo zaposlitev. Ker pa ni rečeno, da se stvari vedno končajo tako, se potrudite obdržati svoj ugled in profesionalnost in ne lezite v posteljo svojega šefa, ki vas konec koncev lahko celo odpusti!

Ne spreglejte