Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2013,
21.54

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bridget Jones

Nedelja, 29. 9. 2013, 21.54

1 mesec, 3 tedne

Mark Darcy je mrtev, Bridget Jones se vrača kot samska mati dveh otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petnajst let po zadnji knjigi Bridget Jones, Na robu pameti se avtorica uspešnice Helen Fielding vrača s tretjo knjigo Mad About The Boy, ki bo mogoče številne oboževalke šokirala.

Najbolj znana literarna samska ženska Bridget Jones je namreč že pet let vdova in sama vzgaja dva otroka. Mark Darcy je mrtev!

Petnajst let po zadnjem romanu se saga nesrečno nadaljuje. Potem ko se je Bridget le poročila z Markom Darcyjem in ima dva otroka, je avtorica Helen "usmrtila" Marka in svojo junakinjo postavila v vlogo matere samohranilke.

Kratek povzetek romana Mad About The Boy, ki bo prišel na police 10. oktobra, je bil objavljen v reviji Sunday Time.

Fieldingova je roman začela pisati po dobro sprejetih kolumnah za britanski časnik, nato pa je leta 1995 prodala več kot 15 milijonov izvodov prvega dela romanov o Bridget Jones. Portret stereotipne ženske iz devetdesetih let, ki jo preveč skrbi teža, pokadi preveč cigaret in spije preveč alkohola, je navdušil številne ženske njene generacije.

A Bridget se je zdaj postarala, postala je 51-letna samska ženska, pet let že vdova, ki je spoznala 30-letnega moškega.

Uspešna filma Po knjigah so posneli tudi dva uspešna filma z Renee Zellweger kot Bridget, Colinom Firthom kot Darcyjem ter Hughom Grantom, ki upodablja Darcyjevega tekmeca Daniela Cleaverja.

Fieldingova, ki je vedno zanikala, da so njene knjige avtobiografske, je sicer trenutno 55-letna mati samohranilka z dvema otrokoma, ki je leta 2009 prekinila razmerje s televizijskim direktorjem Kevinom Curranom.

Šokirane oboževalke Šokirane oboževalke so prek Twitterja delile svoje srce trgajoče občutke kot recimo: "Nisem srečna, ker je Mark Darcy mrtev." "Gospod Darcy je mrtev. Kakšna travma za oboževalce Bridget Jones." "Mark Darcy je mrtev. Bridget Jones je vdova. To je preveč za počasno nedeljsko jutro."

Ne spreglejte