Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2015,
8.59

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

MasterCard rolanje Ljubljana Maribor Koper Bled advertorial

Petek, 10. 7. 2015, 8.59

2 meseca, 2 tedna

Rolam jaz, rolaš ti, rolamo mi vsi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste ljubitelji malih koleščkov na podplatih čevljev? Potem veste, da govorimo o rolarjih in rolanju.

Zdi se, kot da je poletje idealen čas za to rekreacijo. Da pa se užitki ne bodo sprevrgli v buške in praske, nikar ne pozabite na zaščito! Za vas smo izbrali nekaj najbolj priljubljenih in slikovitih rolarskih poti po Sloveniji, ki ne bodo prezahtevne niti za otroke. Zdaj je čas počitnic in dopustov, tako da je lahko to tudi dobra ideja za rekreacijo in zabavo. Sploh če se po stezi požene cela družina. Imate dojenčka? To ni ovira, rolarje na noge in voziček v roke!

Za morsko vzdušje …

Ko vas bo potegnilo k morju na našo Obalo, je tam lepa pot, ustrezna za rolanje. Parenzana je del solinarske poti, ki pri nas poteka od Kopra do Izole ob morju, potem gre v Izoli prek Livade čez tunel v Strunjan, kjer prečkate kamp in nadaljujete vožnjo skozi tunel, ki vodi do Portoroža. Tam gre pot ob morju vse do Pirana.

Za čist in svež gorski zrak …

Dve lepi in slikoviti poti sta, prav z nobeno ne boste zgrešili. Ena poteka od Mojstrane do Kranjske gore (lahko se je lotite tudi v obratni smeri) po zelo dobri podlagi, druga pa je speljana okoli Blejskega jezera.

Če boste v nahrbtnik spravili kopalke in brisačo, se lahko spotoma prijetno ohladite v jezeru. Pazite le, da ne boste povsem pregreti skočili v vodo, počasi se ohladite in v vodo pojdite postopoma.

Da se nalezemo štajerske dobre volje …

Maribor je lepo mesto in rolanje tam je prav gotovo lepo mestno doživetje. Devet kilometrov dolga pot se začne na Gosposvetski ulici, nadaljuje po Slovenski, preči Trg Svobode, Svetozarevsko ulico in Ulico kneza Koclja.

Po Oreškem nabrežju prečite Meljski most in Pobreško cesto in v krožišču zavijte levo na Titovo cesto, peljite po Tržaški in zavijemo desno na Cesto proletarskih brigad. Spet smo pri krožišču, kjer zavijemo desno na Borovo cesto in odrolamo do Ulice heroja Šercerja, prek Koroškega mosta do začetka naše rolarske avanture.

In še po beli Ljubljani …

Nakupovalna središča so zaradi dobrega asfalta in velikih površin prava poslastica. Vendar pa se tja nikar ne odpravite v času, ko so trgovine odprte, saj je ogromno prometa. Ustrezen čas je na primer v nedeljo popoldne, ko ne obratujejo in so precej zapuščena. Vsekakor je treba biti previden, saj ni semaforjev in vedno vas lahko preseneti kakšno vozilo.

Vam je vroče? Verjamemo, da vam je v teh dneh in če se ne bi radi odpovedali rekreaciji, je lepa pot speljana ob Večni poti, ki se začne v Rožni dolini in vodi mimo živalskega vrta vse do Koseškega bajerja. Pot je pretežno senčna.

Rolate lahko tudi ob reki Ljubljanici. Začnete pri fužinskem gradu, potem pa vas pot po ravnem pelje vzporedno z reko vse do Kajuhove ceste, ki je začetek Most. Tudi same Fužine imajo ogromno asfaltiranih poti, ki niso prometne, tako da se lahko zapeljete tudi po ulicah naselja.

Ne spreglejte