Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
9.38

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miklavž advertorial MasterCard Ljubljana Vrhnika tek

Petek, 4. 12. 2015, 9.38

2 meseca, 2 tedna

Prihaja Miklavž, prvi od treh dobrih mož

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Končno! Vsi, ki imamo radi december, se veselimo lučk, vzdušja in treh prijaznih dobrih mož. Prvi nas bo obiskal že ta konec tedna.

Po Sloveniji bo skoraj v vseh večjih in manjših krajih organiziran prihod Miklavža in njegovega spremstva, ker je pri nas to močna tradicija. Vendar smo za vas izbrali tri, ki bi jih še posebej izpostavili.

Na največji Miklavžev sprevod v Ljubljano

V čast Miklavžu se je 3. decembra že začel Miklavžev sejem na Prešernovem trgu. Stojnice lahko obiščete vsak dan med 10. in 20. uro in bodo tu vse do 6. decembra.

Sladkarije, darilca, hrana in pijača … vse, kar potrebujete v tem času. Najbolj pa vsi, ne samo otroci, čakamo na prihod svetega moža. Ta se bo v družbi strašnih in renčečih parkljev, vragov in angelčkov v sprevodu sprehodil čez mestno jedro od Krekovega trga pri Lutkovnem gledališču Ljubljana prek Ciril-Metodovega trga, prek Stritarjeve ulice na Prešernov trg.

Karavana bo krenila ob 17. uri, po poti pa bodo delili pecivo, sadje in sladkarije prijazni angelčki. Poleg tega je to tudi odlična priložnost, da se sprehodimo po slovenski prestolnici, ki je letos prižgala lučke že 27. novembra.

Ljubljana je s svojo okrasitvijo ena najlepših prestolnic in vsako leto jo tudi v tem času obišče veliko tujih turistov.

Miklavž za aktivne po srcu

Pohod z baklami

Si predstavljate, da bi Miklavžu in njegovim pomočnikom z baklami osvetljevali pot? Na Vrhniki boste lahko doživeli prav poseben sprejem dobrega moža.

Začelo se bo pred Cankarjevo spominsko hišo na Vrhniki ob 17. uri, kjer vam bodo gasilci prižgali bakle. Te lahko prinesete s seboj, sicer pa jih lahko kupite na dan pohoda pred cerkvijo sv. Lenarta. Nato se boste podali na pohod na vrh Sv. Trojice.

Da bo sprejem še bolj vznemirljiv, si boste z otroki lahko na vrhu ogledali predstavo Novoletne želje čarodeja Tonija. Po predstavi pa bo končno prišel težko pričakovani Miklavž s spremstvom.

15. Miklavžev tek

Če vam niti pohod ni dovolj, obujte tekaške copate in se udeležite Miklavževega teka, ki bo v soboto, 5. decembra. Start je v Termah Snovik, cilj pa pri cerkvici sv. Miklavža.

Pot je označena, asfaltirana in makadamska, poteka pa skozi Snovik in Hruševko. Dolžina proge je dobrih pet kilometrov, višinske razlike pa manj kot 300 metrov.

Za otroke sta organizirani dve tekaški progi: za najmlajše je dolga 300 metrov, za šolske otroke pa je speljana po zadnjem delu glavne trase v dolžini slabega kilometra in pol.

Ne spreglejte