Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
19.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

Peter Movrin modni oblikovalec moda showroom

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 19.08

6 let, 6 mesecev

Zakaj Peter Movrin po vsaki reviji v Ljubljani najame stanovanje?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Peter Movrin | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Modni oblikovalec Peter Movrin, ki si v Veliki Britaniji gradi vse uspešnejšo kariero, po vsaki modni reviji v naši prestolnici prek družbenih omrežij in Airbnbja išče ustrezno meščansko stanovanje, kjer je na voljo svojim občudovalcem.

Po koncu vsake modne revije, ki se odvije v Ljubljani, Peter Movrin svojo kolekcijo z modne brvi preseli v udobnejši prostor, v najeto meščansko stanovanje, kjer njegove kreacije dobijo drugačno podobo.

"Ljudje se v stanovanju bolje počutijo; spijemo kakšno kavo, pokomentiramo obleke in jih pomerimo. Kolekcija se tukaj bolj približa občinstvu, ljubiteljem mode," je razložil, zakaj se raje odloča za stanovanje kot atelje, in dodal, da kolekcija tako zasije v novi luči, postane bolj življenjska in smiselna. Stanovanja poišče prek Facebooka ali Airbnbja, v njih pa si potem za nekaj dni postavi bazo, v kateri sprejema vse, ki cenijo njegovo delo.

Ni malo takšnih, ki pridejo pogledat samo njega in ga povprašajo za nasvet, saj znanje rad predaja naprej. "Včasih je dobro slišati samo mnenja ljudi in zelo je dobro, da ljudje pogledajo obleke in vidijo, kakšne so."

Kreacije so v stanovanju in čisto od blizu lahko videti povsem drugače kot na modni brvi, pod sojem močnih luči. | Foto: Mediaspeed Kreacije so v stanovanju in čisto od blizu lahko videti povsem drugače kot na modni brvi, pod sojem močnih luči. Foto: Mediaspeed

V showroomu tudi kreacije, ki jih na brvi ni videti

Movrin med zasebnim ogledom stranki velikokrat pokaže tudi kos, ki ga na modni reviji ni bilo, saj je naknadno prišel iz tujine. Odzivi na kolekcije, ki na modni reviji nemalokrat vzbuja strahospoštovanje in jemlje dih, pa so zelo različni, pravi. "Nekateri si na reviji predstavljajo nek material kot nekaj čisto drugačnega, kot ga potem vidijo v živo. Morda se jim zdi neudoben, a je na koncu ravno obratno."

Čeprav si oblačila z Movrinovim podpisom ni lahko privoščiti, iz showrooma marsikdo ne odide praznik rok. "Imamo tudi majice, ki so cenovno dostopnejše," pove in doda, da lahko z njimi vsak podpira znamko Movrin. Več pa v spodnjem videu:

Movrina ceni vse več tujih modnih urednikov in novinarjev, ki so njegovi zadnji kolekciji ploskali na zadnjem ljubljanskem tednu mode MBFWLJ.


Preberite še:


Save

Ne spreglejte