Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nega kože nega obraza krema piling

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 16.21

8 let

Trije koraki do negovane kože - tudi pozimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poleg vsakodnevne nege kože na obrazu si med hladnimi zimskimi meseci vzemite še en večer v tednu in koži namenite izdatno nego. Hvaležna vam bo.

Nizke temperature, strupen mraz, veter, na drugi strani pa suh in vroč zrak v ogrevanih prostorih močno vplivajo na našo kožo, še posebej na občutljivo kožo obraza. Čeprav koži namenjate veliko pozornosti, se ji pozimi še posebej posvetite. Redni jutranji in večerni negi dodajte še eno uro na teden, ko boste obrazu privoščili globinsko negovalno kuro. Začnite s pilingom Morda se koža pozimi zdi preobčutljiva za piling, a z nežnim izdelkom boste odstranili ostanke ličil, umazanijo, odmrle celice in morebitne luske suhe kože. Masaža s pilingom bo spodbudila tudi cirkulacijo, koža pa bo čista in bolj sveža. Negovalna maska Naslednji korak je nanos negovalne maske. Če ne zaupate kupljenim izdelkom, lahko hranilno masko pripravite tudi doma.

Kokosova maska

- dve žlici kokosovega olja - žlica sladkorja

Kokosovo olje v trdni obliki dobro zmešajte s sladkorjem in si masko nanesite na očiščen obraz (odlična pa je tudi kot piling za telo). Počakajte deset minut, nato pa masko z obraza očistite s papirnato brisačko in si obraz umijte s toplo vodo ter popivnajte z mehko brisačo iz frotirja. Naravne kokosove maščobe bodo nahranile suho kožo in ji dale lesk.

Ananasova maska z medom

- dve rezini svežega ananasa - žlica domačega medu - pol žlice domačega olivnega olja

Rezini ananasa olupite in narežite na manjše kose. Skupaj z oljem in medom ananas zmeljite v gladko gosto kašo in si jo nanesite na očiščen obraz. Počakajte deset minut, nato pa masko najprej očistite s papirnatimi robčki, nato pa obraz splaknite še s toplo vodo.

Sveža maska s pomarančo

- sok ene pomaranče - žlica probiotičnega jogurta - žlica mletih ovsenih kosmičev

Iztisnite sok ene pomaranče in mu dodajte žlico jogurta. Premešajte, dodajte še kosmiče in počakajte deset minut, da se kosmiči napijejo tekočine in se maska zgosti. Masko si nanesite na obraz in dekolte in jo po desetih minutah očistite z robčkom, nato pa se umijte s toplo vodo. Pomarančni sok bo kožo poživil, jogurt in kosmiči pa jo bodo negovali. Hranilna krema Tako, kožo ste očistili, ji privoščili izdatno nego s hranljivo masko, zdaj pa je čas za nanos negovalne kreme. Pozimi ponavadi uporabljamo bolj mastne kreme, ki na koži ustvarijo malce debelejši sloj in jo tako še dodatno zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Uporaba takšnih krem je zato bolj priporočljiva zjutraj, pred spanjem pa se lahko namažemo z običajno kremo, ki jo uporabljamo čez leto. Tako bo koža lahko zadihala in si odpočila.

Ne spreglejte