Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2023,
7.43

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

dopust morje sonce nega kože poletje Uživajmo poletje Uživajmo poletje

Torek, 15. 8. 2023, 7.43

8 mesecev, 4 tedne

Poletna nega: lep in zdrav videz vse poletje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
sonce, sončenje, plaža, zaščita kože | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poletje je čas, ko se naša koža sooča z izzivi, kot so vročina, močno sonce, klorirana in morska voda ter potenje. Zaradi izpostavljenosti tem dejavnikom poleti koža potrebuje posebno nego. Zato poskrbite za redno nego, uporabljajte zaščitni faktor in uživajte v vsem, kar ponuja poletje.

Vsak dan uporabite kremo z zaščitnim faktorjem

Strokovnjaki že vrsto let opozarjajo na škodljive učinke sončnih žarkov, zato je ključno, da kremo z zaščitnim faktorjem na kožo nanesete tudi takrat, ko niste na plaži ali neposredno izpostavljeni soncu. Če pa nameravate veliko časa preživeti na prostem, izberite kremo s še višjim zaščitnim faktorjem.

lepota, poletje, sončenje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Z rednimi pilingi do gladke in sijoče kože

Piling odstrani odmrle kožne celice, izboljša prekrvavitev in pomaga ohranjati zagorel ten dlje časa. Lahko si privoščite dišeč piling iz trgovine ali pa ga pripravite sami, na primer z mešanico kave, sladkorja in oljčnega olja.

Ne pozabite na nego ustnic

Koža na ustnicah je občutljiva in tanka, zato potrebuje posebno skrb, da se ne izsuši ali poškoduje. Uporabite mazilo s zaščito pred UV-žarki, da preprečite negativne učinke klorirane ali slane morske vode ter sonca.

balzam za ustnice | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ne pretiravajte s pudrom

Zaradi visokih temperatur se poleti več potimo, zato omejite uporabo pudra v teh mesecih. Raje uporabite korektor, če želite prikriti kakšno nepravilnost, ali puder v prahu. Tudi koža bo v poletnih mesecih bolje dihala, če na njej ni težke plasti pudra.

Steklenička z vodo naj bo obvezni spremljevalec

Poskrbite za primerno hidracijo, tako da popijete dovolj vode ali si privoščite nesladkane sadne in zeliščne čaje. Tudi uživanje sočnega sadja in zelenjave bo pripomoglo k temu, da ostanete bolje hidrirani.

voda hidracija | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Z vrta tudi na vašo kožo

Poletje je čas, ko je na voljo obilje domače zelenjave in sadja, ki jih lahko uporabite tudi za domače lepotne pripravke. Na primer, rezine kumare lahko nanesete na obraz in si privoščite osvežujoč počitek, limonin sok pa lahko uporabite za osvetlitev konic las.

Nega stopal

Tudi stopala poleti potrebujejo več nege, saj so v odprtih sandalih pogosto izpostavljena. Večkrat jim privoščite kopel v slani vodi, ki bo olajšala odstranjevanje trde kože na petah. Potem pa jih namažite z bogato kremo, ki bo kožo na stopalih izdatno nahranila. Za piko na i na nohte nanesite živahen odtenek laka.

Ne spreglejte