Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
16.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Louis Vuitton Hermes Gucci Chanel

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 16.03

8 let, 1 mesec

To so najmočnejše luksuzne modne znamke na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Znamka Louis Vuitton je že več let trdno zasidrana na prvem mestu modnih znamk z najvišjo vrednostjo, medtem ko jo Hermes in Gucci le s težavo dohajata.

Moda je že po svoji naravi živ organizem, ki v skladu z aktualnimi trendi živi tako v modi kot v poslovnem svetu. Zato je poslovni uspeh največjih znamk odvisen predvsem od tega, kako bodo izkoristile svojo dolgoletno tradicijo in zgodbo, za katero stojijo, predstavile na način, ki bo všečen čim večji skupini potrošnikov.

V skladu z raziskavo, ki jo vsako leto opravi drugo največje podjetje za raziskave trga na svetu Millward Brown (največje je Nielsen Company), je to uspelo le peščici modnih podjetij, uveljavljenih na trgu. Analitiki iz omenjenega raziskovalnega podjetja rast vrednosti znamke pripisujejo hitrosti, s katero se podjetja odzivajo na novonastale razmere na trgu in iščejo nove poslovne priložnosti. 1. Louis Vuitton Znamki Louis Vuitton gre med vsemi luksuznimi znamkami najbolje. Njeno vrednost ocenjujejo na 17,48 milijarde evrov. Ta ocena vrednosti blagovne znamke pa sloni predvsem na bogati tradiciji in usmeritvi v segment potovalnih kovčkov in torb, ki so ji v preteklih letih prinesli dodatno prepoznavnost in s tem nove kupce. 2. Hermes Da je Louis Vuitton resnično v samem vrhu med modnimi znamkami, pa dokazuje tudi dejstvo, da je drugouvrščeni Hermes po ocenah analitikov kot blagovna znamka vreden znatno manj, in sicer 7,47 milijarde evrov.

Zanimivost pri znamki Hermes je tudi dejstvo, da je ta v kar 71 odstotkih še vedno v družinski lasti, medtem ko je pri večini drugih modnih blagovnih znamk lastništvo večinoma v rokah večjih modnih konglomeratov. 3. Gucci Znamka modne hiše, ki je pred tedni na mesto kreativnega direktorja ustoličila oblikovalca Alessandra Michela, se je z vrednostjo 6,71 milijarde evrov prepričljivo uvrstila na tretje mesto, to pa je glede na njeno zgodovino zavidanja vredno.

To je namreč še en dokaz, da je Gucci pravi feniks, ki se je po letu 1994, ko je bil povsem na robu propada, pod kreativnim vodstvom modnega oblikovalca Toma Forda dvignil iz pepela in v svoji vrednosti prehitel več elitnih blagovnih znamk. 4. Chanel Na četrtem mestu je blagovna znamka Chanel, ki je po analizah podjetja za raziskave trga Millward Brown vredna 4,9 milijarde evrov. Ker je Chanel usmerjen v visoko modo, s katero si deloma zapira vrata pri večjem številu kupcev luksuznih znamk, pa mu grozi, da bo kmalu zdrsnil še za stopničko nižje. 5. Rolex S petim mestom na lestvici znamk z najvišjo vrednostjo pa so se, čeprav so Chanelu resnično tesno za petami, morali zadovoljiti pri Rolexu, priznanem proizvajalcu luksuznih ur in modnih dodatkov. Vrednost znamke je ocenjena na 4,19 milijard evrov.

Ne spreglejte