Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2014,
13.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Movrin modni oblikovalec

Torek, 23. 9. 2014, 13.23

6 let, 7 mesecev

Slovenski oblikovalec navdušil svetovno modno elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadarjeni slovenski modni oblikovalec Peter Movrin je na tednu mode v Milanu navdušil pomembni osebi iz sveta mode: Anno Wintour in Anno Dello Russo.

Slovenski oblikovalec Peter Movrin je na tednu mode v Milanu predstavljal svojo kolekcijo, v kateri prevladujejo živalski vzorci, predvsem kačji, v sklopu talentov italijanske izdaje revije Vogue.

O kreacijah je Peter za Zvezde Danes na Planet TV povedal: "Kreacije bodo zelo Movrin, to, kar jaz sem. Ne bom se pretvarjal, da sem nekdo drug. Vidim, da oni to tudi zelo spoštujejo, sicer me ne bi povabili."

Ob njegovih stvaritvah se je ustavila odgovorna urednica ameriške izdaje revije Vogue Anna Wintour, z njo je bila urednica italijanske izdaje Vogua Franca Sozzani. Dami sta se ustavili in poklepetali z njim o njegovem delu.

V družbi velikih imen Na svojem blogu ga je poleg drugih zvenečih imen, kot so Giuseppe Zanotti, Gaia Trussardi, družina Missoni, omenila tudi urednica japonske izdaje Vogua Anna Dello Russo.

Na naše vprašanje, kakšni so občutki, ko te opazita dve najpomembnejši Anni, je Peter Movrin hudomušno odgovoril: "Lahko rečem, da izjemno. Wintour trenutek je bil zelo poletni, Dello Russo trenutek pa zelo pomladni."

Od Lady Gaga do Iger lakote Želje se Petru uresničujejo po tekočem traku. O prihodnosti in željah je za italijanski Vogue Movrin povedal: "S tem, ko sta me opazili Lady Gaga in Louise Wilson, sta se mi uresničili želji. Veselim se tudi, da bodo moja oblačila v novem filmu Igre lakote. Prepričan sem, da bo moja prihodnost sanjska."

Peter jeseni odhaja v tujino, saj so ga sprejeli na prestižno šolo Central Saint Martins, kamor ga je kot enega od redkih študentov tik pred svojo smrtjo povabila vplivna Louise Wilson. Mimogrede, to šolo je obiskovala tudi Stella McCartney.

Ne spreglejte