Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
7. 6. 2017,
16.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Na dopustu poletje lepota samoporjavitvena krema

Sreda, 7. 6. 2017, 16.16

6 let, 6 mesecev

Sedem nasvetov, kako (uspešno) nanesti samoporjavitveno kremo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
lepota, poletje, sonce | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Krema za samoporjavitev je odlična rešitev za lepo zagorelo polt brez pretiranega izpostavljanja soncu, a prevečkrat se njena uporaba za domačimi stenami sprevrže v oranžno katastrofo. S temi nasveti se boste tej izognili.

Lepa zagorela polt brez škodljivih sončnih žarkov je danes povsem mogoča. Ponjo se lahko odpravite v kozmetični salon, kjer bodo to opravile izkušene roke, kar je zagotovilo za enakomeren nanos brez oranžnih madežev. Cena je seveda temu primerna. Če bi se raje izognili stroškom, se tega lahko lotite sami doma. Potrebujete le čas in veliko potrpežljivosti.

Pri tem upoštevajte naslednje napotke:

Poskrbite za dober piling. Prvo, zelo pomembno pravilo pred nanosom samoporjavitvene kreme je priprava kože s pilingom. Ta bo poskrbel, da se bo krema enakomerneje vpila. Posebno pozornost namenite predelom, kjer je koža najdebelejša: komolcem, kolenom in gležnjem.

In še nekaj: če morate odstraniti odvečne dlake z voskom ali britjem, storite to 24 ur pred nanosom samoporjavitvene kreme.

lepota, poletje, sonce | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kožo negujte z vlažilno kremo. Ponovno bodite zelo radodarni pri gležnjih, kolenih in komolcih, kjer se najhitreje pojavijo madeži samoporjavitvene kreme.

Ne nanašajte je z golimi rokami. Pri nekaterih kremah za samoporjavitev boste rokavice dobili zraven, sicer pa lahko uporabite navadne iz lateksa. Z rokavicami boste kremo nanesli bolj enakomerno, poleg tega pa bodo vaše dlani in vaši prsti zaščiteni pred oranžnim tonom, ki velikokrat pušča sledi in poskrbi za slabo voljo.

Začnite pri stopalih. Nanašanja se lotite od spodaj navzgor: od stopal proti mečem, naprej do bokov, trupa in ramen. Na koncu namažite še roke. Če začnete spodaj in nadaljujete navzgor, boste preprečili črte, ki bi lahko nastale pri prepogibanju trupa, če bi začeli od zgoraj.

lepota, poletje, sonce | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napake popravite takoj. Če opazite, da ste določen predel premazali neenakomerno in je vidno temnejši, to rešite takoj. S palčko za ušesa nanj nanesite nekaj otroškega olja in pustite delovati deset minut, nato pa kožo nežno obrišite s toplo krpo, da odstranite kremo. Ponovno jo nanesite v zmernejši količini.

Proces nanašanja je končan, počakajte, da se krema dobro posuši (čas preverite na embalaži, saj se razlikuje od izdelka do izdelka).

Nadaljujte s pilingom. Barva bo na nekaterih predelih telesa začela bledeti hitreje kot na drugih, kar je povezano tudi z oblačili, ki jih boste nosili. Pomembno je, da nekaj dni po nanosu samoporjavitvene kreme poskrbite za ponovni piling. Proces bledenja barve bo tako bolj enakomeren.

lepota, poletje, sonce | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ne pozabite na kremo za sončenje. Čeprav ste poskrbeli za lepo porjavelo polt, to še ne pomeni, da ste zaščiteni pred sončnimi žarki. Redno nanašanje kreme za sončenje je ob izpostavljanju soncu še vedno nujno. Zdaj imate še boljši razlog za čim višji zaščitni faktor, saj barvo že imate, potrebujete le dobro zaščito.


Preberite še:


Save

Ne spreglejte