Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
7. 12. 2016,
16.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Martina Borščak ličenje mejkap trend umetnica ličenja nasvet

Sreda, 7. 12. 2016, 16.39

6 let, 6 mesecev

Lepotni trendi, ki bi morali v letu 2017 izumreti

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Khloe Kardashian | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Smernice v ličenju so šle v zadnjem letu predaleč, menijo številni mojstri ličenja. Tehnike, ki jih sicer uporabljajo za snemanje na televiziji, so se prenesle na ulice, kar ni dobro, poudarjajo.

Umetnica ličenja Martina Borščak je za nas pripravila seznam smernic in navad v današnjem ličenju deklet, za katere si ona in tudi drugi vizažisti želijo, da bi se končali. Ličenje je pretirano, so si enotni, predvsem pa si želijo, da bi dekleta vsaj čez dan, na dnevni svetlobi, opustila težek mejkap.

Obrobljanje ustnic prek roba. "Tega trenda nikoli nisem razumela. Prvič zato, ker se vidi, da je narisano, ker je z barvico obrobljen zunanji rob in nato še vsa koža okrog. Drugič zato, ker sem presenečena nad dejstvom, koliko deklet je obsedenih z ustnicami Kylie Jenner. Poplava identičnih ustnic in vsesplošne istosti sta me začeli že rahlo begati. Večkrat na dan se vprašam, ali nisem tega dekleta danes nekje že videla."

 

🦄

A photo posted by Kylie (@kyliejenner) on

Sestre Kardashian so precej "krive" za pretirane trende v ličenju. Njihovemu zgledu sledi veliko deklet, te, namesto da bi upoštevale razmerja lastnega obraza, raje oponašajo ličenje slavnih sester. | Foto: Getty Images Sestre Kardashian so precej "krive" za pretirane trende v ličenju. Njihovemu zgledu sledi veliko deklet, te, namesto da bi upoštevale razmerja lastnega obraza, raje oponašajo ličenje slavnih sester. Foto: Getty Images

Pretirana uporaba mejkapa. "Za zvečer razumem, da si človek zaželi močnejšega mejkapa. Ni mi pa jasno, zakaj je močno ličenje, tako imenovani contouring mejkap, potrebno za čez dan, ob normalnih, delovnih dneh. Umetne trepalnice in tehnika 'strobing', malo bronzerja vsepovsod. Mislim, da sta za močan mejkap potrebna primeren čas in kraj. Nima smisla imeti videza, primernega za snemanje, že navsezgodaj."

To moti tudi blogerko in vizažistko Niko Veger, ki nam je povedala, da je sama takšne tehnike močnega ličenja "pred leti ustvarjala za razgaljena Playboyeva dekleta, danes pa se tako močno naličena po cesti sprehajajo običajna dekleta."

Ruski volumen trepalnic. "Ne vem natanko, kdaj se je to pojavilo pri nas. Mene osebno moti zato, ker stranko z omenjenim volumnom težko sploh naličim. Trepalnice so zelo privihane in komaj prideš do veke. Upam, srčno upam, da tale trend mine. Obstaja toliko drugih alternativ za lep videz trepalnic."

Pretirano začrtane obrvi. "Svojim strankam ne delam močnih obrvi. Naredim jim take, ki ustvarijo lep okvir obraza, ampak ne izstopajo preveč. Mislim, da je človeka treba potencirati, ne spreminjati."

Jemanje smernic preveč resno. "Nekaj je smernic, ki smo jih zasledili v kakšni ljubi modni reviji. Drugo je ta trend, ko ga prenesemo v svoj vsakdan. Primer: dekle, ki gleda YouTube, in dekle, ki ima na YouTubu svoj kanal z nasveti za ličenje, nimata enakega obraza. Zato ne vidim smisla, da sploh poskušaš tak mejkap narediti na sebi. Kakšen je položaj tvojih oči? So skupaj, narazen? Kakšen nos imaš, ga želiš optično skrajšati, podaljšati glede na obliko obraza? Pa ustnice? In veke? Se povešajo in se ličenje nič ne vidi, ko odpreš oči? Vsak človek je drugačen. Zagovarjam individualne delavnice ličenja, kjer oseba izve, kaj ji ustreza. Od barv do načina ličenja."

Mejkap, ki je morda videti dobro na Kim Kardashian, ni nujno videti dobro na vašem tipu obraza. | Foto: Getty Images Mejkap, ki je morda videti dobro na Kim Kardashian, ni nujno videti dobro na vašem tipu obraza. Foto: Getty Images

Napačen odtenek pudra. "Pri tem sem že obupala in niti ne bi izgubljala besed. Ampak upam, da bo leta 2017 bolje." (nasmeh)

Senčenje obraza z bronzerjem. "Če že mora biti ličenje contouring, potem svetujem uporabo barve, ki je v pravem odtenku. Ta je barvno najbližje naravni senci, ki pade na obraz. Bronzer nanesemo tja, kamor bi nas sicer pobožalo sonce. Na nos, vrh lične kosti, brado, čelo. Čisto malo, s čopičem, ki je v obliki pahljače."

Save

Save

Ne spreglejte